Ere Research heeft een nieuwtje voor je gravelbike. Niet meer een gewoon stuurlintje maar eentje in combinatie met een soort handvat. Ze noemen het de Ere Tenaci Handlebar Covers. Het stuurlint is voor bovenop en in de beugel heb je dus de Handlebar Cover.

Deze is voorgevormd naar de vorm van je hand zodat je meer grip hebt en de kans op wegglijden minder wordt. Dit hebben ze KNHDS (knuckleheads) genoemd. Verder heeft het materiaal een grove structuur voor extra grip. Nu kun je je afvragen of je dit nodig hebt? Nou, dat ligt misschien aan het type rijder dat je bent. Als je ervan houdt volle bak te gaan en in de beugels vaak aan het stuur trekt om vaart te kunnen maken, dan kan dit iets voor je zijn. Rijd je bijna altijd netjes met je handjes op het stuur en is snelheid minder belangrijk dan misschien niet.

Bovenop het stuur heb je met deze combinatie nog steeds een stuurlint. Dit stuurlint is veel zachter en heeft een minder grof profiel, omdat dit hier ook niet nodig is en je hier meer hebt aan comfort. Het stuurlint wordt gewikkeld tot de shifters. Dan wordt er vanaf de onderkant het de Handlebar Cover op het stuur geschoven. Je moet deze wel even op maat knippen. De tip is om je stuur met haarlak in te spuiten, dan schuif je het er makkelijk om en daarna zit het lekker vast.

Hoe het fietst, weet ik nu nog niet, maar we hebben een setje ontvangen dus binnenkort zul je onze ervaring lezen. Een setje kost € 34,95.

Meer info via Ere Research