Officieel gezien is Niki Terpstra prof af, maar stil zitten zit niet in zijn genen. Terpstra stopt dan ook niet met fietsen, maar hij verlegt zijn focus op het rijden van gravelkoersen. De oud-winnaar van onder andere Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen wordt gesponsord door fietsenmerk Felt en het merk zorgt ervoor dat Niki met mooie fietsen in de rondte fietst. Op de weg fietst Terpstra sinds kort op een Felt AR in een custom design, en die fiets mag er wezen als je het ons vraagt.

Aero frame met custom design

De Felt AR is de aerobike van Felt en dat zie je ook zeker terug. Strakke, robuuste framebuizen en een aerodynamisch gevormde zitbuis die om het achterwiel buigt. De geometrie zorgt voor een diepe, lange zit. Het frame heeft twee kleuren: de voorste helft van het frame is zwart, en de achterste helft heeft een blauw-paarse kleur, en de kleur lijkt vanuit elke hoek anders te zijn.

Over het zwarte gedeelte van het frame ligt een gespikkelde, glinsterende laag die de fiets een spectaculaire uitstraling geeft. De merknaam Felt staat in witte letters op de onderbuis en bovenop de bovenbuis staat in witte letters de naam Niki. Zelfs aan de details is gedacht, want de paarsige kleur van het frame komt ook weer terug in het stuurlint en de stuurdoppen.

Profwaardige afmontage

De afmontage is profwaardig te noemen, met als eerste de elektronische Sram Red AXS 2×12 groepset. Verder zien we hoge carbon Zipp 454 NSW wielen. Niki kiest voor Time XPRO 15 pedalen, en de fiets is voorzien van een Quarq powermeter. De cockpit is van ook van Zipp en de zadelpen is van het merk Felt zelf. De Schwalbe Pro One banden hebben een bruine zijkant die goed samengaat met de kleuren van de fiets en de bidonhouders zijn van Tacx.

Aan deze afmontage hangt natuurlijk wel een prijskaartje, want op de website van Felt zien we de fiets met een vrijwel identieke afmontage voor een prijs van € 14.999,-.

Via Service Koers