giro sardines

Veel nieuwe kleding staan bol van de technische nieuwigheden en overal is aan gedacht. Deze twee nieuwe collecties van Giro gebruiken bestaande producten, maar een nieuw ontwerp. Ze hebben zich laten inspireren door Portugal.

Sardines voor de heren

De collectie bestaat uit een jersey, koerspet, handschoenen met lange vingers, sokken en een bidon. Ze passen dus allemaal bij elkaar door de kleur of de sardine die erop staat. Geen broek dus, maar een zwarte broek kan overal bij. Die handschoenen met lange vingers gebruiken wegwielrenners wellicht meer in de winter, maar eigenlijk zijn ze eerder voor mountainbikers. Toch zijn ze ook niet gek voor het betere gravelwerk. Giro plaatst deze collectie dan ook in de gravel of new road categorie, zoals ze het zelf noemen.

Het ontwerp met de Sardines is geïnspireerd door de relaxte Portugese kustplaatsjes, die je misschien zelf ook wel kent als je al eens in de Algarve op vakantie bent geweest. Fantastisch fietsen daar trouwens! Daar vindt je soms nog de authentieke handgemaakte producten met blokprints en keramiek. Een leuke regio om te ontdekken op de racefiets of gravelbike en dat vonden ze bij Giro ook.

Lavender Vine voor de dames

Ook bij de dames was Portugal de inspiratiebron voor Giro. Lavendel is de nationale bloem van het land. De natuurlijke patronen en lijnen zijn direct terug te vinden in het ontwerp. Die patronen en lijnen weerspiegelen je eigen lijnen en routes, of dat nou aan de andere kant van de wereld of je achtertuin is, aldus Giro.

Een heel vrouwelijk ontwerp dat door de gebruikte kleuren mooi tot zijn recht komt. Ook hier bestaat de collectie uit een jersey, koerspet, sokken, handschoentjes en een bijpassende bidon. Het jersey is net als bij de heren de Chrono Expert. Een lichtgewicht shirt met mesh aan de zijkanten, extra stretch voor meer comfort en een extra zakje met rits.

De shirts hebben een adviesprijs van € 99,95 , de handschoenen € 29,95 , de sokken €16,95 en de koerspet € 27,50. Van de bidon hebben we geen prijs en de beschikbaarheid van de producten is beperkt. Je kan je het beste richten tot de Engelse site van Giro.