De Pinarello Dogma F is de fiets waar de renners van Team Ineos Grenadiers al vanaf 2021 op rijden. De Dogma F is volgens Pinarello een fiets waarmee je alle terreinen binnen het wielrennen aankan. Naast dat het frame van de Dogma F al een plaatje is zijn de fietsen in een aantal mooie kleursamenstellingen verkrijgbaar. Pinarello heeft drie kleurenschema’s voor de Dogma F; Nebula, Sonic en Speedster. Negen kleuren in totaal, en we zetten de nieuwe kleuren op een rijtje.

Sonic Red

Nebula

In het kleurenschema Nebula heb je keus uit de kleuren Nebula Green Bleu, Nebula Sun en Nebula Green bleu. De kleuren uit het Nebula kleurenschema zijn twee kleuren die in elkaar overlopen met als derde kleur zwart. De kleur die er echt uitspringt, is de Nebula Sun met zijn knallende rood-oranje kleur, vind ik.

Nebula Sun

Sonic

Het kleurenschema Sonic lijkt een beetje op de fading die bij Pinarello al bestaat sinds 2022. Pinarello heeft hier nu de keuze uit drie kleuren, Sonic Red, Sonic Bleu en Sonic Green. Deze twee kleuren lopen ook in elkaar over. De kleur die bij dit kleurenschema naar onze mening veel indruk maakt is Sonic Green. Matzwart loopt over in een donker groene kleur.

Sonic Green

Speedster

Het kleurenschema Speedster is in vergelijking met de andere kleurenschema’s wat strakker opgebouwd. Ook in dit kleurenschema zien we drie nieuwe designs. De nieuwe designs zijn Speedster Silver, Speedster Bob en Speedster White. De drie designs bevatten allemaal dezelfde strepen op het frame, alleen de basiskleur is anders. Het mooiste design vind ik de Speedster Silver, omdat de basiskleur een parelmoerachtige kleur is en die springt er in vergelijking met de rest echt uit.

Meer info via de verdeler van Pinarello, Carbonbike.

Speedster Silver
Nebula Green Blue
Speedster Bob
Speedster White
Sonic Blue