Hun omgekeerde ’13’ t-shirt is bijna hun handelsmerk geworden, maar je kent La Machine waarschijnlijk ook wel van hun vele andere t-shirts en truien. Casual kleding, maar hun nieuwe lijn wielerkleding is alles behalve dat.

We kregen een set van hun nieuwe LMCC lijn opgestuurd. LMCC staat voor La Machine Cycling Club. Hun t-shirts kom je regelmatig tegen en met de wielerkleding willen ze juist ook een plek óp de fiets verwerven. Het gaat om een race-cut jersey, die zit dus strak om je bovenlichaam. Hij is dun, maar niet doorzichtig zoals sommige zomershirts dat kunnen zijn. Je kan hem de rest van het jaar ook prima gebruiken. Als het warm is kan je je ondershirt eventueel weglaten. De mouwen zijn ook lekker strak zonder te knellen met op de linkermouw in wit staat het La Machine logo.

LMCC staat groot op het shirt, maar in een iets donkerdere tint waardoor het toch subtiel blijft. Het doolhofmotief op het shirt is volgens hen zelf geïnspireerd op “de ontsnapping uit het soms schijnbaar eindeloze doolhof van het dagelijks leven. Dus laat al je zorgen achter je, met niets dan de wind in je rug en de vrijheid voor je uit.” Klinkt misschien een beetje wollig, maar het idee is mooi. Lekker vrolijk shirt ook met het geel in ieder geval.

Achterop drie zakken en een kleintje met een rits, altijd handig. Ook handig dat de randen van zakken aan de zijkant wat aflopen, op die manier kan je er net iets makkelijker bij. En het zijn best grote zakken ook dus er kan veel in.

Ze hebben er ook een broek bij die geheel naar onze smaak zwart is met alleen op de linkerpijp de letters van het logo. De broek zit gewoon goed. De brede grippers blijven goed zitten en de mesh bretels zijn breed en comfortabel. De zeem is lekker dik en zit daardoor prettig en comfortabel op het zadel. Ik heb er nog geen lange afstand mee gereden, maar voor zover ik dit op dit moment kan inschatten lijkt mij dit geen probleem.

De jersey is er ook nog in Sabre Silver en Sky Blue. Ook mooie, tijdloze kleuren vind ik. Deze LMCC jersey in Sunglow Yellow kost € 89,95. De LMCC Bib Shorts € 99,95. Koop je ze samen dan ben je € 10,- goedkoper uit. Niet per se een goedkope set kleding dus. Het zit daarentegen wel goed in elkaar, en je kan er mee voor de dag komen. Twee verschillende soorten eigenschappen, maar beide wel belangrijk als je het mij vraagt. Of je zelf dat de investering waard vindt moet je zelf inschatten.

Alle kleding en info bij La Machine