Look heeft haar fietspedalen vernieuwd en dan specifiek de Look Keo Blade pedalen. Deze pedalen voor op de weg hebben een nieuw ontwerp gekregen waardoor ze volgens Look het meest aerodynamisch zijn tot nu toe. Ondanks dat de meeste fietsers om ons heen met Shimano pedalen rijden, is er toch een vaste schare Look gebruikers. Deze zullen dan ook extra verheugd zijn met dit nieuwtje.

2% minder “drag” en makkelijker in- en uitklikken

Meer aero dus, en dat vertaald zich met 2% minder “drag” (luchtweerstand) dan de vorige Keo Blade pedalen. De Blade in de naam slaat op het plaatje aan de onderkant dat op spanning staat en als het ware een vervanging is voor een veersysteem. Daarmee besparen ze gewicht. Dat op zich is niet nieuw bij deze versie, maar naar de techniek is wel gekeken waardoor Look zegt dat je nu nog makkelijk in en uit kan klikken.

Ook hebben ze het pedaal zo gemaakt dat water niet zo makkelijk kan binnendringen in de lagers. Dat helpt weer dat het pedaal langer mee moet gaan. Voor de spanning heb je verschillende plaatjes die elk een andere sterkte hebben. Voor als je liever strakker ingeklikt bent of juist iets losser.

Drie versies

Mocht je nieuw zijn met Look pedalen, zij werken met andere plaatjes dan Shimano dus die passen er niet op. Wil je je verdiepen in schoenplaatjes dan hebben we daar al eerder over geschreven. Er zijn in totaal drie verschillende versies van deze nieuwe Look pedalen. De Keo Blade en dan loopt het qua techniek en prijs op via de Keo Blade Ceramic naar de Keo Blade Ceramic Ti. Hieronder de specificaties.

Look Keo Blade
body: carbon
as: chromo +
lagers: staal
plaatje: kunststof
gewicht: 115 gram
adviesprijs: € 145,-

Look Keo Blade Ceramic
body: carbon
as: chromo +
lagers: keramisch
plaatje: carbon
gewicht: 115 gram
adviesprijs: € 210,-

Look Keo Blade Ceramic Ti
body: carbon
as: titanium
lagers: keramisch
plaatje: carbon
gewicht: 95 gram
adviesprijs: € 310,-

Meer info via Look

Van links naar rechts: Look Keo Blade Ceramic Ti, Look Keo Blade Ceramic en de Look Keo Blade