We hebben er even op moeten wachten, de opvolger van de Polar V800, maar nu is hij daar. De Polar Vantage in de versies V en M.

Polar Vantage V
Het topmodel is de Polar Vantage V. Dit mulitsporthorloge heeft alle functies die je verwacht bij een sporthorloge met ook een ingebouwde hartslagmeter, GPS, Running power, Recovery Pro en Training Load Pro. De hartslagmeting gaat via de nieuwe Polar Precision Prime. Die combineert een optische meting met huidcontact zodat je een nog meer nauwkeurige meting krijgt.

Running power
Running power meet je loopvermogen door middel van je GPS gegevens en de data die uit de barometer worden gehaald. Zo meet je horloge bijvoorbeeld dat je een heuvel op rent wat meer vermogen kost dan wanneer je op het vlakke rent. Dit heeft weer als voordeel dat je tijdens een wedstrijd goed in de gaten kan houden of dat je binnen je grenzen blijft lopen.

Training Load Pro helpt je met je trainingsschema en geeft aan wat een goede training zou zijn voor dat moment. Afhankelijk van hoeveel je getraind hebt en je fysieke data. Denk dan aan je spierbelasting die wordt berekend maar ook je cardiobelasting. Ook wordt je herstel in de gaten gehouden zodat je niet te vroeg weer gaat trainen. Bij de Recovery Pro functie moet je wel gebruik maken van de Polar H10 hartslagmeter, omdat je dagelijks een orthostatische test kan laten uitvoeren. Daarvoor heb je die H10 nodig. Daarmee meet je nauwkeurig je cardioherstel. Voor alle functies moet je zelf online maar even kijken.

Het horloge heeft een afmeting van 46 x 46 x 13 mm en weegt 66 gram. De aangegeven batterijduur is 40 uur. Het scherm is een kleuren touchscreen. Het horloge is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit of oranje. De prijs van deze Vantage V is € 499,90 en is beschikbaar vanaf november 2018.

Polar Vantage M
Deze versie is het zusje van de V. Het heeft ook de meeste functies van de V zoals GPS, ingebouwde hartslagmeting en Training Load Pro. Maar hij gaat iets minder ver in het analyseren van de data. Zo is er geen Running Power omdat dit horloge geen ingebouwde barometer heeft. Ook is de Recovery Pro functie niet beschikbaar voor dit horloge. Maar er blijft nog een lijst met functies over die je bij Polar zelf kan bekijken.

Dit horloge heeft een afmeting van 46 x 46 x 12,5 mm en weegt 45 gram. De aangegeven batterijduur is 30 uur. Het scherm is een kleurenscherm zonder touchscreen. De kleuren waarin deze Vantage M te koop is, zijn zwart, wit of rood. De prijs van deze Vantage M is € 279,90 en is beschikbaar vanaf november 2018.

We zijn benieuwd naar de praktijk. Het makkelijkst om het verschil tussen de twee versies te zien, is door naar de knoppen te kijken. Die van de M zijn rond en die van de V zijn langwerpig en voor meer info kun je bij Polar kijken.