Less is More. Het is een bekende uitspraak uit de architectuurwereld, maar het is ook zeker van toepassing op de Quoc Mono II. Aan de witte of zwarte schoenen is bijna geen poespas te vinden en juist daarom noem ik de schoenen stijlvol. De schoenen zijn voor de racers onder ons en moeten lichtgewicht en comfortabel zijn.

Aan de onderkant van de schoen vind je een carbonzool. De carbonvezels zijn met de hand gelegd. Of het een betere schoen oplevert is moeilijk te beoordelen, maar het klinkt altijd wel goed. In de carbonzool is aan de voorkant een ventilatiekanaal te vinden. En rubber aan de voorkant en achterkant moeten ervoor zorgen dat de schoen loopbaar zijn en de zool dan niet beschadigd. De bovenkant van de schoen is gemaakt van hetzelfde materiaal van hun Gran Tourer gravelschoenen met dezelfde weerbestendige eigenschappen.

De schoen sluit met een dubbele draaisluiting. A an de bovenkant van de tong zit een geribbeld profiel met een aantal inkepingen zodat de circulatie niet wordt onderbroken. In de schoen vind je een binnenzool die de trillingen moet opvangen. Bij de schoen worden drie verschillende inserts bijgeleverd zodat je de binnenzool kunt aanpassen op de boog van je voet.

De schoen weegt 249 gram in maat 43 en dat is vergelijkbaar (en soms zelfs lichter) met de topmodellen van andere merken. Ze zijn te koop voor € 310,-. Op de website van Quoc vind je meer informatie.