Dat Red Bull zich zou gaan aansluiten als sponsor bij team BORA hansgrohe was al een tijdje bekend. Het was ook bekend dat deze samenwerking rondom de Tour de France zou worden gelanceerd, en inmiddels is het een feit: Team Red Bull-BORA hansgrohe. Een nieuwe naam houdt in dat het outfit en ook de fiets een metamorfose ondergaan. Dus we gaan hier Roglic hopelijk mee van voren zien. Qua materiaal hebben ze met de Tarmac SL8 van Specialized natuurlijk niks te klagen. En als je er een Red Bull sausje over giet, wordt dit er naar mijn mening alleen maar beter op. Toch een mooi gezicht deze S-Works Red Bull!

Limited S-Works Tarmac SL8 Red Bull-BORA hansgrohe edition

De fiets van de profs zal vanaf ongeveer halverwege juli ook beschikbaar zijn voor de consument. Er worden in totaal maar 500 S-Works frames van deze limited Red Bull-BORA hansgrohe uitvoering gemaakt. Hiervan zijn er rond de 200 voor de Europese markt zijn. De racefietsen kan je kopen via de website van Specialized. Daarnaast zijn er ook beschikbare fietsen te koop via de dealers. Daar hangt wel een flink bedrag aan, want deze limited S-Works zal voor € 17.000,- over de spreekwoordelijke toonbank gaan.

Het design vind ik zoals gezegd erg gaaf. Van een afstandje lijkt hij heel clean lichtgrijs met een Red Bull logo op het balhoofd. Maar als je de close-up foto’s ziet, zie je dat er heel veel details in het design zijn verwerkt. De logo’s van sponsoren staan er in andere grijstint op afgebeeld en dan is het frame afhankelijk van de lichtinval toch vrij druk.

Exclusieve afmontage

Het verschil van €2500,- ten opzichte van de ‘reguliere’ S-Works Tarmac SL8 die € 14.500,- kost, is niet enkel voor een limited design. Deze Red Bull-BORA hansgrohe S-Works heeft CeramicSpeed lagers in zowel het bottom bracket als het balhoofd. De nieuwe SRAM Red AXS groepset is inclusief de nieuwe Hammerhead Karoo 3 fietscomputer, en als klap op de vuurpijl heeft hij de exclusieve Roval Rapide CLX Team wielen. Deze wielen zijn (na de oplage van 40 stuks bij de lancering) niet apart verkrijgbaar en komen dus exclusief bij deze fiets.

via Specialized