Een gravelbike zit tussen de mountainbike en racefiets in. En hoewel dat echt niet altijd nodig is zien we langzamerhand ook een outfit ontstaan die tussen die twee werelden komt te zitten. Bibshorts met zakken op de benen, speciale brillen, maar ook schoenen. En het verbaast ons dan ook niks dat schoenenfabrikant Sidi een nieuwe set gravelschoenen op de markt brengt.

De schoenen krijgen de naam MTB Gravel mee. Een beetje verwarrende naam. De ruimte voor het plaatje is dan ook gericht op het gebruik van mountainbikepedalen. Het gaat dus om het kleine plaatje, zodat er ruimte is voor de noppen, die nodig zijn voor het lopen.

Politex Suede

De bovenkant van de schoen is gemaakt van Politex. Het is een gelamineerde kunststof die bestand moet zijn tegen scheuren, uitrekken en verkleuring. Ze hebben er een suède effect aan gegeven. Staat chique, en gelukkig is het niet zo besmettelijk als echt suède. De hak en punt zijn versterkt zodat de schoen zo lang mogelijk goed blijft.

De schoenen sluit je met het Techno-3 Systeem van Sidi. Het houdt in dat met de knop aan de bovenkant de volledige schoen sluit. Het draadje loopt kriskras van beneden tot boven over de wreef. Zo moet de schoen zo goed mogelijke de vorm van je voet volgen.

Carbonzool en gravelkleuren

De zool is gemaakt van carbon die met nylon is versterkt. Je kunt er nog twee spikes aan de voorkant indraaien voor als je extra grip nodig hebt in de modder. Deze worden apart verkocht. De schoen is te koop voor € 179,95 en is verkrijgbaar vanaf maat 38 tot en met 48 (in hele maten). Voor de kleuren heb je de keuze uit bruin of groen, toepasselijk voor het gravellen.

De schoenen zijn vanaf nu te koop en meer informatie vind je op de website van Sidi.