Na 55 jaar is er een nieuwe SKS Rennkompressor! Ja, de fietspomp bestaat inderdaad al 55 jaar en hij is nu gemoderniseerd. Als toevoeging in de naam is er voor NXT gekozen, zodat je weet dat het om het nieuwe model gaat. Al in 2014 deden wij de test met de Rennkompressor van SKS Germany en hij staat nog steeds bij m’n fietsen om de banden elke keer van nieuwe lucht te voorzien.

Op Eurobike 2022 zagen we al het prototype. De stalen buis is iets hoger geworden zodat je makkelijker grotere volumes kan vullen. Hij is nog steeds erg stabiel, met een aluminium voet die ze met rubber hebben bekleed voor extra grip. De voetjes zijn iets breder maar je kan ze nog wel opklappen zodat je hem makkelijk mee kan nemen. Het handvat is van beukenhout en die kan je er ook afdraaien als dat nodig is.

Wat ook wel een upgrade kon gebruiken is de manometer. Deze zijn tegenwoordig allemaal wat groter geworden dan die van de oude Rennkompressor. Nu heeft deze NXT ook een grotere manometer en kan je makkelijker je bandenspanning aflezen. Er is zelfs de optie om de meter te vervangen voor een digitale versie. Als kop heeft deze pomp de Multi Valve ventielkop MV EASY van SKS. Alle onderdelen van de pomp zijn te vervangen. Naar verwachting ligt de Rennkompressor NXT begin volgend jaar in de winkels met een adviesprijs van € 99,99 en een fabrieksgarantie van vijf jaar.

Meer info via SKS Germany