Officieel vanaf vandaag heeft het instapmodel van Specialized, de Allez, schijfremmen. Ze waren tot nu toe alleen nog maar te krijgen met gewone velgremmen. Ja, de Allez Sprint had al wel schijfremmen, maar dat is echt een andere racefiets. We hebben het nu over de gewone Specialized Allez. Officieel zijn er twee versies, de Allez E5 Disc en de Allez E5 Disc Sport.

Specialized Allez Disc

Instapper van Specialized

Bij een instapper hoort ook een instapprijs. De Allez E5 Disc kost € 1200,- en de Allez E5 Disc Sport kost € 1750,-. Het aluminium frame is voor beide fietsen hetzelfde. Ook krijgen ze dezelfde carbon voorvork, dat is wel dan een complete dus ook de vorkbuis is van carbon. Het verschil zit hem in de onderdelen. Zo krijg je bij de Sport een Shimano Tiagra groepset (10-speed) met hydraulische remmen terwijl je bij de goedkoopste versie een Shimano Claris groepset (8-speed) krijgt met Tektro mechanische remmen.

Specialized Allez Disc

Geometrie van Roubaix

De geometrie van de fiets is overgenomen van de Roubaix fiets van Specialized. Hij heeft dus een endurance geometrie. Dat houdt in dat je een comfortabele houding hebt en niet direct een enorm race houding. Het frame heeft ruimte voor maar liefst 35 mm banden. Daar kan je dan ook nog extra comfort uithalen. De Allez is er in verschillende kleuren.

Bij uitstek een fiets voor de beginnende wielrenner. En door de nokjes voor eventueel een spatbordsetje (max 32 mm banden met spatborden) kan je het ook nog als je winter/woonwerk fiets gebruiken.

Meer info via Specialized.

Specialized Allez Disc
Specialized Allez Disc
Specialized Allez Disc Sport
Specialized Allez Disc Sport