Speedvagen is een bekende naam in de wereld van framebouwers. In Portland worden de frames op maat gemaakt en afgewerkt zoals jij dat wil. Maar zo nu en dan maken ze bij Speedvagen een aantal ready made fietsen. Die worden in kleine partijen gemaakt. Dat is natuurlijk efficiënter dan fiets voor fiets maken en daarom is de fiets goedkoper. ‘Goedkoper’ is overigens maar relatief, want het is nog steeds een smak geld.

Speedvagen Bourbon King Disc OG

De nieuwe ready made partij is ontstaan, omdat Chris King met een special edition kleur kwam: de Bourbon. Een bruinige kleur die lijkt op dat van (Amerikaanse) whiskey. Speedvagen wist acht van deze setjes te bemachtigen. Het resultaat is dat er van deze fiets dan ook maar acht zullen worden gebouwd.

Speedvagen Bourbon King Disc OG

De nieuwe Bourbon onderdelen van Chris King zijn op zich al mooi genoeg om in een vitrine te bewaren. Maar in combinatie met het mosterdgele frame van Speedvagen komt het echt tot leven. Euh Mosterdgeel? Ja, mosterdgeel! Ik zou er ook nooit aan denken om mijn frame in die kleur te spuiten, maar het resultaat liegt er niet om. Je kunt het frame trouwens ook in donkerrood (Oxblood) of lichtgroen (Sage) krijgen.

Speedvagen Bourbon King Disc OG

Al dit moois kost je wel $ 7250,-. Zoals ik zei een smak geld, maar dat betekent dus wel dat je hetzelfde afwerkingsniveau krijgt als van een custom model. Zo krijg je nog steeds de meegespoten stuurpen en de geïntegreerde zadelpen. En de SRAM Force eTap groep staat ook niet verkeerd bij het frame. Maar het frame in combinatie met de Chris King onderdelen stelen natuurlijk de echte show.

Meer info via Speedvagen

Speedvagen Bourbon King Disc OG
Speedvagen Bourbon King Disc OG
Speedvagen Bourbon King Disc OG