Deze avond heeft Trek haar nieuwe Domane SLR gepresenteerd en wij waren erbij. Officieus hadden we hem al gezien in enkele klassiekers waaronder de Ronde van Vlaanderen waar Cancellara met die fiets tweede werd. Maar de eerste wedstrijd met de nieuwe Domane SLR won Cancellara, namelijk Strade Bianche.

Er zijn een paar dingen nieuw aan de nieuwe Domane SLR. Allereerst de IsoSpeed bij de zadelpen. Deze is nu verstelbaar zodat je kan kiezen uit hard zoals de Madone maar ook uit “veren” zoals je gewend bent van de oude Domane maar dan 14% meer en alles wat daar tussenin zit. Omdat voorkeuren verschillen. Daarnaast is hetzelfde systeem ook naar het balhoofd gebracht, daar zit ook het IsoSpeed systeem wat 10% meer dempt dan normaal. Alles voor het comfort. Het stuur heeft een IsoCore wat inhoud dat tussen de lagen carbon een laag rubber is aangebracht. Dit dempt ook weer extra, namelijk 20%.

Op de plek waar de bidon hoort, zit ruimte voor Di2. Deze comfortracer of klassiekerfiets is er in eerste instantie in de volgende uitvoeringen: de SLR 6, de SLR 6 Disc, de SLR 7 , de SLR 7 Disc en de SLR 9 eTap. Het topmodel (SLR 9) gaat Euro 9499,- kosten en de goedkoopste (SLR 6) krijgt als adviesprijs Euro 4499,- Op de disc versies kunnen banden tot en met 32mm, op de niet-disc kunnen banden tot en met 28mm

We hebben wat fotootjes van het topmodel kunnen maken. Ziet er lekker strak uit zo met eTap. De Ronde fiets van Cancellara stond er ook, de foto daarvan kan je vinden op ons Instagram account.

trek-domane-slr-9 trek-domane-slr-1 trek-domane-slr-2 trek-domane-slr-5 trek-domane-slr-4 trek-domane-slr-3

En Cancellara was er zelf natuurlijk ook:

fabian-trek

Via Trek