Bij Wahoo doen ze er alles aan om het binnentrainen leuk te maken maar ook zo realistisch mogelijk. Met de Climb kan je al je klimhouding nabootsen en nu komen ze met de Headwind en ook hebben ze de nieuwe Kickr Core trainer. Daarnaast hebben ze de ‘gewone’ Kickr vernieuwd. Drie nieuwtjes dus.

Kickr Headwind Smart Fan
De term Headwind verraadt al de functie van dit apparaat. Het is een ventilator. Maar niet een ventilator die je gewoon aanzet en dan in de gewenste stand blijft blazen. Nee, deze blaast zo hard als je virtueel rijdt. Dus rij je rustig dan blaast hij rustig, rij je een afdaling dan zal hij vol blazen. Hoe hard hij moet blazen weet hij door te kijken naar de snelheid en naar je hartslag. Logischerwijs zet je de Headwind ook voor je neer om zo dicht mogelijk bij het gevoel van buitenfietsen te komen. De maximale windsnelheid die hij kan nabootsen is 48 km/u, en dat is toch een windkracht 6. Hij is zo ontworpen dat je op je hele lichaam de wind voelt. We kunnen niet wachten om het uit te proberen. De adviesprijs is € 229,99 en begin september zal hij beschikbaar zijn.

Kickr Core
De Kickr Core is kort gezegd de instapversie van de gewone Kickr met dezelfde vliegwieltechniek. Om te beginnen heeft de Core een adviesprijs van € 799,99. Bij deze Core moet je ook je achterwiel eruit halen zodat je aandrijflijn direct op de Core vastzit. Je moet er wel zelf een cassette opzetten. Hij meet je wattage, snelheid en afstand. Het maximale wattage is 1800 Watt, de afwijking is +/- 2% en de maximale stijging die hij kan nabootsen is 16%. De verbinding gaat via ANT + of Bluetooth. Ook kan de weerstand hier automatisch worden aangepast waardoor hij optimaal werkt met Zwift (of een soortgelijk programma). Een mooie aanvulling lijkt me zo. Vanaf begin september is deze Core beschikbaar.

Vernieuwde Kickr
Dit is de Kickr die we al langer kennen, maar dan vernieuwd. Hij is nog stiller gemaakt en hij heeft een iets groter vliegwiel gekregen voor een nog realistischer gevoel. Wattage, afstand, snelheid en de cadans kunnen worden gemeten. Dit laatste met een losse sensor die hierbij wordt meegeleverd. Ook meegeleverd bij deze Kickr is een Sram/Shimano 11 Speed cassette. De maximale wattage is 2200, de afwijking is ook hier +/- 2% en de maximale stijging die hij kan nabootsen is 20%. Hij is ook net even robuuster gemaakt dan de Core. De prijs is dan ook iets meer met een adviesprijs van € 1199,99. Eind juli zal hij beschikbaar zijn.

Meer info bij Wahoo