Nimbl is niet het eerste merk dat te binnen schiet als je aan wielerschoenen denkt. Toch rijden er zelfs een paar WorldTour renners op de schoenen rond, zoals Tosh van der Sande. En de schoenen worden ook op de baan gebruikt door Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland. Het zijn dus niet ‘zomaar ‘ weer een paar nieuwe schoenen, mag je veronderstellen.

Comfort, Duurzaam en Stijf

De schoenen worden gemaakt in Italië. Dat is natuurlijk een goed begin. Alles maken ze zelf, dus ook de carbonzolen. Volgens Nimbl worden de schoenen zo ontworpen dat ze ook duurzaam zijn. Dus de schoenen blijven na de nodige ritten ook elegant. De schoenen hebben een brede voorkant, voor comfort en verkoeling tijdens warme ritten.

Naast dat de schoenen er fraai uitzien, zijn de prestaties van de schoenen ook belangrijk. En als we het over prestatie hebben van schoenen, dan draait het om twee dingen: stijfheid en een laag gewicht. De stijfheid komt uit de carbonzool die als een dienblad is ontworpen. Nee, niet de rechthoekige vorm is overgenomen, maar de omhoogstaande randen. Dit zou een stijve constructie zijn, maar ook één waar je voet goed op zijn plek blijft zitten. Er is dus ook geen gripmateriaal nodig om je voet op zijn plek te houden. Met het gewicht zit het op papier ook wel goed: de Nimbl Air zou onder de 200 gram wegen in maat 43.

Exceed, Air en Feat

Nimbl heeft voor de wegfietsters drie modellen in het assortiment. Bij de Exceed draait het echt om de prestatie. Een stijve carbonzool en een lichte schoen voor de echte ambitieuze racer. De prijs van de schoen is met € 449,- ook ambitieus te noemen. Met de twee Atop draaiknopen regel je het sluiten en openen van de schoen. De schoen is momenteel alleen in het zwart en wit te koop.

De Air is ontworpen als klimmerschoen. De schoen weegt 195 gram in maat 43 en moet door de vele openingen goed ademend zijn. De naam Air past er dus goed bij. De schoen heeft veters in plaats van draaiknoppen. De schoen is er in het zwart en wit en kost € 399,-.

De FEAT is de comfortabelste schoen van het stel. Bij de FEAT is er meer gezocht naar de balans tussen comfort en stijfheid. De zool is dus stijf, maar doordat de inlegzool van EVA foam is gemaakt een stukje comfortabeler. De schoen sluit met één draaiknop en is te koop voor € 379,-. Voor de kleuren is er uitbundiger gedaan dan voor de andere schoenen met de keuze uit rood, oranje en wit.

Het mag duidelijk zijn dat Nimbl streeft naar perfectie en dat daar geen lage prijs aan te hangen is. Het levert in ieder geval strakke elegante schoenen op. Op de website van Nimbl vind je meer informatie.

Tags: