Ben je wel in voor iets leuks en heb je 3 september tijd dan hebben wij nog een leuke tip voor je. Nordic Gravel organiseert samen met Vélochef een gravelevenement in Oslo. Dat je in Noorwegen fantastische gravelwegen hebt is misschien nog niet bij iedereen bekend, maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat Noorwegen en eigenlijk heel Scandinavië gemaakt is voor het gravelfietsen. 

Kok van Team SKY

Voor de Nordic Gravel Oslo editie hebben ze samenwerking gezocht met Vélochef. De naam Vélochef ken je misschien via Rapha, want Rapha heeft samen met de Noorse kok Henrik Orre een serie fietskookboeken uitgegeven waarbij verhalen uit de koers of favoriete fietsregio’s samengebracht worden met heerlijke recepten. En hij kan het weten want deze Henrik Orre stond jarenlang midden in de koers als kok van team Sky. 

Vélochef clubhouse

Nordic Gravel Oslo vindt 3 september plaats vanaf het Vélochef clubhouse in Oslo waar je de dag begint met een ontbijt. Tussen 9.00 en 11.00 uur kun je starten en kiezen voor de 100 of de 160 km route. De GPX track en Komoot regio zijn geregeld net als verzorgingsposten onderweg. Na afloop is er een afsluitend diner voor alle deelnemers bij Vélochef. Helemaal leuk en lekker. Lijkt dit je wat? Check dan de website.

Nordic Gravel

Wil je meer informatie over dit evenement of kijken welke evenementen ze nog meer organiseren. Check dan ook de website. Ik heb afgelopen weekend deelgenomen aan Bergslagen, de eerste Zweedse editie en die was top. Daarover binnenkort een uitgebreid verslag op Racefietsblog.

Vanaf medio oktober staat ook de 2023 kalender online met daarin ongeveer 6 evenementen in het hoge noorden, waaronder ook de 2023 editie van Nordic Gravel Oslo als dit jaar je net niet uitkomt.

Meer info via Nordic Gravel