Twee jaar geleden gooide Specialized het over een andere boeg wat betreft de offroad schoenen. De naam werd gewijzigd in Recon en de S-Works uitvoering werd gelanceerd. Nu heeft Specialized de collectie uitgebreid en zijn er maar liefst vier versies van de Recon schoenen om mee offroad te rijden.

De Recon 3.0

De complete Recon collectie

De complete Recon collectie bestaat dus uit vier paar schoenen. Dit begint bij de Recon 1.0 en wordt gevolgd door de Recon 2.0 en de Recon 3.0. Het topmodel is de S-Works Recon die in 2018 dus al verscheen. Alle Recon schoenen zijn geinspireerd op het topmodel en komen in de kleur zwart of rood. De S-Works uitvoering is ook verkrijgbaar in het blauw of wit. Daar waar de S-Works Recon is gemaakt voor wedstrijden, zijn de nieuwe modellen op meerdere vlakken inzetbaar.

De Recon 3.0

Stijf, en toch buigzaam

Voor de 1.0, 2.0 en 3.0 modellen hebben ze een nieuwe zool ontwikkeld. De zool heeft niet alleen een compleet nieuw rubberen profiel meegekregen, maar is ook buigzaam. Ze noemen dit het Stride toe-flex principe, en daarmee spelen ze mooi in op de avontuurlijke kant van het offroad rijden zoals bij gravel. De zool biedt stijfheid tijdens het fietsen, maar is aan de voorkant buigzaam zodat je voet natuurlijker kan afwikkelen. In combinatie met het profiel onder de schoen is wandelen met deze schoenen dan ook geen probleem.

De Recon 2.0

Recon 1.0

Voor € 99,90 heb je de Recon 1.0 schoen die deze nieuwe Stride toe flex zool heeft. Het sluiten van de schoen gebeurd met de drie sluitingen van klittenband. De hiel heeft een lusje om het aantrekken wat makkelijker te maken. De hiel is ook een stukje hoger opgetrokken voor comfort en stevigheid tijdens het lopen. Het voetbed van alle Recon schoenen is gemaakt volgens het body geometry principe. De ergonomische vorm die de schoen hierdoor heeft meegekregen verhoogd het comfort en moet voorkomen dat de schoen knelt. De stijfheidsindex van de zool is 6.0 en aan de voorkant is er een rubberen rand om de neus van de schoen te beschermen.

De Recon 1.0

Recon 2.0

De Recon 2.0 heeft dezelfde zool, maar een bovenwerk dat iets geavanceerder is. Dit bovenwerk heeft een rubberen beschermlaag en is, dankzij de Xpel technologie, waterafstotend. Het sluiten van de schoen doe je met een L6 BOA-sluiting, die twee lussen maakt over je wreef. Bij de voorvoet sluit je de schoen met een klittenbandsluiting. Ook de Recon 2.0 heeft een verhoogde hiel om comfortabel te kunnen lopen. De 2.0 versie van de Recon kost € 149,90.

De Recon 2.0

Recon 3.0

De schoen die het meest lijkt op de S-Works uitvoering is de Recon 3.0. Deze heeft een carbon zool met een stijfheidsindex van 10 en het Stride toe-flex principe. De S-works uitvoering heeft een stijfheidsindex van 13 en is niet te buigen. Dit maakt dat de Recon 3.0 wat comfortabel zal zijn tijdens het lopen. Het profiel van de zool is iets anders dan de bij 1.0 en 2.0 schoenen. Aan de voorkant is er de mogelijkheid om studs te wisselen, om meer grip te creëren tijdens hele modderige omstandigheden. Het sluiten van deze schoen doe je met twee L6 BOA-sluitingen en een klittenbandsluiting bij de voorvoet. Net als de Recon 2.0 heeft deze schoen ook de waterafstotende Xpel technologie. De prijs van deze schoen is € 219,90.

De Recon 3.0

Meer info via Specialized