Het is al mooi om te leren hoe je een frame moet bouwen, laat staan wanneer je daarbij hulp krijgt van één van de meest gerenommeerde mensen uit de industrie. Tom Ritchey kwam even les geven bij The Bicycle Academy.

De serie ‘Old Skool x New School’ is een initiatief van The Bicycle Academy. Een opleiding in Somerset, Engeland waar ze les geven in het bouwen van frames. De ‘New School’ dus. De ‘Old Skool’, oude manier, willen ze daarin verweven door kopstukken uit de geschiedenis van het fietsen en framebouwen hierbij te betrekken. Tom Ritchey behoort, als een van de pioniers van het mountainbiken en die ook als framebouwer zijn sporen ruimschoots heeft verdiend, natuurlijk tot die categorie. Hoe mooi is het dan dat je van mensen als hij les kan krijgen.

Bij The Bicycle Academy geven ze verschillende cursussen als het gaat om framebouwen. Je kan misschien wel bedenken hoe het moet, maar solderen of lassen hoort daar ook bij en is een vak apart. Ze bieden dan ook een Standaard en Advanced Framebuilding Course aan, maar je kan er ook specifiek terecht voor solderen, TIG lassen en een Fitting & Design Masterclass. De cursussen variëren in lengte en kosten: vanaf £ 400,- voor een dag TIG lassen tot £ 2400,- (excl. materiaal voor frame) voor 10 dagen Advanced Framebuilding.

The Bicycle Academy