Ook dit jaar waren we weer op Velofollies. Op de beurs in Kortrijk is het altijd lekker fietsen en onderdelen kijken! En misschien hebben jullie al foto’s op Instagram (zie al onze foto’s bij de Highlights) voorbij zien komen. Maar voor wie niet actief is op social media of voor wie gewoon nog even lekker foto’s van fietsen wilt kijken, volgt hier een overzicht van een aantal mooie dingen die we tegen kwamen.

Team Bahrein heeft voor 2020 een nieuwe sponsor: McLaren. En dus nieuwe kleuren!
Merida blijft wel de fietsensponsor. Dit is de Time Warp TT tijdritfiets in de teamkleuren.
Toon Aerts is geen Belgisch kampioen veldrijden meer, dus eigenlijk mag deze Trek in de kleuren van de Belgische vlag niet meer. Maar zeg eerlijk: de fiets is toch te mooi om niet neer te zetten.
Sven Nys mag dan gestopt zijn, de naam Nys blijft in het veldrijden met zijn zoon Thibau. Die bij de junioren op deze Trek Boone mag rijden.
Een Cinelli frame met roestvrijstalen Columbus XCR buizen en een Campagnolo afmontage. Meer hoeven we toch niet te zeggen over de XCR.
Nog een mooie verschijning van Cinelli. Nu de gravelracer Nemo in een kleur die zich moeilijk laat omschrijven. Cinelli lijkt het met de naam ‘Green Special’ ook niet echt te weten.
Dit is het wapen van de Britten voor Tokyo. Lotus en Hope hebben samen een baanfiets gemaakt.
De fiets is opgebouwd uit 3D geprint titanium en carbon.
Norco heeft een groot assortiment mountainbikes, maar ook een paar gravelracers. Dit is de Search XR1 S1 met een Reynolds 725 staal frame en dropperpost. Mooi die meegespoten stuurpen.
Maar naast staal hebben ze ook nog carbon, zoals deze XR C2. Ze hebben overigens ook nog aluminium gravelracers.
We kwamen ook Van Rysel tegen. Decathlon heeft de racefietsen onder die naam ondergebracht. De naam en het frame doen chic aan, ze zijn duidelijk bezig om het imago van prijzenvechter van zich af te schudden.
Bij Van Rysel niet alleen racefietsen, maar je vindt er ook cyclocross fietsen.
We kwamen ook wat kleinere merken tegen. Zoals de fietsen van Sour. Deze stalen Purple Haze met bikepacking-uitrusting.
De Bianchi Oltre van Team Jumbo Visma. Met op de achtergrond Roglic op weg naar de Vuelta overwinning.
Cofidis zal in 2020 niet meer op Kuota rijden, maar op De Rosa. En het mag duidelijk zijn dat De Rosa niet bang was om de rode kleur van Cofidis te gebruiken.
Van Felt stond de IA Triatlon fiets er. Leuk om te weten is dat Daniela Ryf met de IA het record op het fietsgedeelte met 18 minuten heeft verbroken!
Nog een detail van een andere IA. Het blijft een kunst-stukje hoe aerodynamica rondom het balhoofd wordt opgelost.
Deze Scott Foil trok vooral onze aandacht door de mooie paarse metallic kleur.
Bijzondere paintjobs zag je ook veel
en nog eentje
De Canyon teamfiets van Movistar blijft door de blauwe kleur een persoonlijk favoriet.
Alpas Cycles zijn handgemaakte fietsen uit België. Mooie groene kleuren. En dat ze de spatborden meespuiten verdient altijd pluspunten. Het lampje op het spatbord maakt deze all-weather fiets toch wel helemaal af.
Na het aantrekken van Tom Dumoulin was het budget op en wordt dit de nieuwe rennersbus van Jumbo Visma…
Bij Colnago heb ik nog altijd een klassiek gevoel. Deze K-One die is ontwikkeld in de windtunnel bewijst het tegendeel.
Mads Pedersen won vorig jaar na een zware strijd onverwacht het WK. En daar hoort natuurlijk een fiets bij in de regenboogkleuren!