Om Nederland als fietsland nog meer te stimuleren is er op diverse plaatsen in Nederland, België en Duitsland al de onverwoestbare straatfietspomp te vinden.

Friederich Meijer uit Zwolle ontwikkelde de AirForce waarbij drie eisen centraal stonden. “De pomp moest eenvoudig te bedienen zijn en op alle fietsen passen, hij moest hufterproof zijn en tot slot moest de prijs aantrekkelijk zijn. Deze pomp voldoet aan al die eisen”, vertelt Meijer.

Nederlandse gemeenten waar de straatfietspomp te vinden is: Bussum, Cuijk, Den Bosch, Grootegast, Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuwegein, Stadsdeel Nieuw West Amsterdam, Schagen, Smallingerland, Vlissingen en Westervoort. Ook in België en Duitsland heeft men lucht gekregen van de straatfietspomp. De gemeenten Hasselt (B) en Haren (D) hebben AirForce straatfietspompen geplaatst.

De fietspomp is van RVS en is geschikt voor elk type band (dus ook voor het racefiets ventiel). Zou fijn zijn als de pomp in elke gemeente op diverse plaatsen te vinden is. Met je minipompje je lekke band weer rijdbaar maken (hoeveel mensen nog met een slecht of geen pompje rondrijden, waaronder ikzelf…) en daarna door naar de “echte” pomp om de band weer echt hard te krijgen. Nu nog een google maps applicatie waar je kan zien waar de dichtstbijzijnde pomp te vinden is. (meer info: deltacatalogus)

Naast RVS dus ook in het Oranje.