Als ik dit soort video’s zie, moet ik altijd terug denken aan ‘Ons Cyril’, die vijf jaar geleden van Amsterdam naar Tokyo fietste. Een geweldig avontuur, waar ik toch altijd wel lichtelijk jaloers op ben. Maar daar kom ik ook vrij snel op terug omdat ik toch iets minder avontuurlijk ben ingesteld.

Fiets ophalen in de Giant fabriek

Een bikepacker die het avontuur min of meer andersom deed, is Josh Reid. Hij ging letterlijk zijn fiets ophalen bij de Giant-fabriek in Shanghai. Hemelsbreed scheelt de route dan niet heel veel met hoe Cyril destijds richting Tokyo is gefietst. Josh Reid ging op pad met, zoals hij het zelf zegt: Een slaapzak, een telefoon en een drone. En daarmee heeft hij eind vorig jaar deze video gemaakt. Een video waarin hij laat zien hoe hij in vier maanden volledig self-supported naar huis in Newcastle is gefietst.

Hele gave beelden waarbij ik me soms afvraag of het echt gefilmd is met een iPhone die tegen een steen leunt. Ergens begint zo’n tocht dan toch te kriebelen maar laat ik maar eens klein beginnen voordat ik me waag aan een tocht van 15000 kilometer :).