Trek Travel

Dat ze mooie fietsen maken, is bij iedereen wel bekend. Maar dat ze ook fietsvakanties organiseren zal voor een aantal wellicht een nieuwtje zijn. Terwijl het niet zo nieuw is, want Trek Travel is al in 2002 opgericht. Het aanbod van Trek Travel is net zo breed als het assortiment van fietsen. Voor ieder wat wils. Van familie reizen, multisport en luxury tours tot pro race tours. Het was ook de laatste optie die mijn aandacht trok: Pro Race Tours. Dit kan bij de Tour de France, de Giro d’Italia, de Strade Bianche en de Vlaamse klassiekers.

Pro Race Tours
Het principe van de Pro Race Tours is dat er een fietsvakantie wordt gepland rondom een evenement waar de profs van Trek-Segafredo actief zijn. Zo kan je het Grand Depart van de Tour van 2020 van dichtbij meemaken, of een zevendaagse trip boeken waarbij je met de tour-karavaan meereist door de Alpen. Kies je voor een trip rondom een klassieker, zullen er trainingsritten door de regio worden georganiseerd en rij je de bijbehorende Granfondo, zoals bijvoorbeeld bij de Strade Bianche.

Trek Travel

Unieke Tour ervaring, uniek prijskaartje
De trip is geheel verzorgd. Er staat een huurfiets (met navigatie) voor je klaarstaat, eten en drinken is geregeld, hotels zijn geboekt en je bagage wordt vervoerd als je op doortocht bent. Bij de fiets ligt een passende kledingset klaar. Daarnaast krijg je toegang tot VIP evenementen en kan je backstage kijken bij team Trek-Segafredo. Wie weet loop je een aantal renners tegen het lijf. Een VIP-experience dat ook een VIP-prijskaartje heeft. Rondom de Tour de France heb je keuze uit zeven verschillende arrangementen. Een zevendaagse trip rondom de Tour de France kost bijvoorbeeld $ 9.299,-. Omgerekend kom je dan uit op ongeveer € 8.400,- waarbij je zelf verantwoordelijk bent dat je op het meetingpoint in Frankrijk komt, maar je krijgt wel een Domane SL7 tot je beschikking gedurende de reis.

Parijs-Roubaix
Een andere trip rondom de klassieker Parijs-Roubaix duurt vier dagen. Daarbij maak je op de fiets ook een uitstapje naar Gent-Wevelgem, rij je over de kasseien van Roubaix en kan je de wedstrijd als VIP volgen. In dit geval hangt daar een prijskaartje aan van $3499,-. Omgerekend is dit bijna € 3150,- en ook in dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor het vervoer naar het hotel.

Over de hele wereld
Inmiddels bestaat Trek Travel al 17 jaar en bieden ze reizen aan over de hele wereld. Elke reis met zijn eigen karakter en niveau. Per reis is er veel informatie te vinden op de website van Trek Travel. Ongeacht de reis die je kiest zal je al snel opvallen dat het prijskaartje voor alle reizen ook het bedrag is waarvan velen hun droomfiets kunnen kopen. Niet voor iedereen dus, deze reizen, maar als je het wel in je budget past lijkt het ons een mooie manier van vakantievieren!