Aangezien deze week wielerseizoen 2023 met de Santos Tour Down Under officieel van start is gegaan, is het tijd om je klaar te maken. Ken jij de nieuwe ploegnamen en shirtjes al uit je hoofd, weet jij welke teams een nieuwe fietsensponsor hebben en ben je op de hoogte van alle transfers van deze winter? Het Europese wielerseizoen start natuurlijk wat later met de Omloop Het Nieuwsblad, maar vanaf dan volgen de klassiekers elkaar snel op. De koers waar ik altijd het meest naar uitkijk is de Ronde van Vlaanderen, maar dat is voor iedereen natuurlijk verschillend.

Alles op een rijtje

Om er voor te zorgen dat je er geen hoeft te missen zetten we hieronder de voorjaarsklassiekers op een rijtje. Let op: we hebben alleen de klassiekers die van de UCI een Worldtourstatus hebben gekregen in dit overzicht opgenomen. Pak je agenda er maar bij!

25/2: Omloop Het Nieuwsblad

4/3: Strade Bianche
18/3: Milaan-San Remo
22/3: Brugge-De Panne
24/3: E3 Saxo Classic
26/3: Gent-Wevelgem
29/3 Dwars door Vlaanderen

2/4: Ronde van Vlaanderen
9/4: Parijs-Roubaix
16/4: Amstel Gold Race
19/4: Waalse Pijl
23/4: Luik-Bastenaken-Luik

Persoonlijk vind ik Kuurne-Brussel (26/2), de Scheldeprijs (5/4) en de Brabantse Pijl (12/4) ook in dit rijtje horen, maar die koersen hebben een 1.Pro status, één niveautje lager. Na de Omloop volgen er ook nog twee rittenkoersen, waarvan veel renners er eentje meepakken om toe te werken naar de topvorm. Parijs-Nice is van 5-12 maart en Tirreno-Adriatico is van 6-12 maart.

Veel kijkplezier!