Naast hun begerenswaardige frames maken de Amerikanen van Parlee nu ook hun eigen componenten. Carbon was altijd al hun specialiteit en bij de componenten is dat niet anders. Ze hebben nu een eigen zadel- en stuurpen en een stuur.

De zadelpen is er alleen in 31,6mm doorsnee. Toch claimen ze dat deze extra comfort biedt, terwijl er dan juist vaak voor 27,2mm gekozen wordt. De pen weegt 190 gram en beschikbaar mét of zonder offset. Bij de stuurpen is er juist voor gekozen om het geheel met het stuur zo stijf mogelijk te houden. Een bewuste doch opvallende keuze daarbij is de doorsnede voor het stuur; 35mm. Iets wat we eigenlijk alleen nog bij Deda zagen met hun Trentacinque (35) lijn om de superkrachten van André Greipel te kunnen weerstaan. Het stuur van Parlee heeft vanzelfsprekend ook deze diameter, in het midden althans. Het stuur loopt iets naar je toe en is ovaal om een zo natuurlijk mogelijke handpositie te geven. Opvallend zijn ook de lange uiteinden en de markeringen daarop zodat het alsnog eenvoudig op maat gemaakt kan worden.

Mooi setje componenten zo alles bij elkaar waar goed over nagedacht lijkt te zijn. De prijzen passen ook goed bij Parlee, maar als je er al eentje hebt staan kan dit er nog wel bij waarschijnlijk.

Parlee stuur USD 375
Parlee stuurpen USD 325
Parlee zadelpen USD 350

Parleecycles.com

parlee-stuur-6 parlee-stuur-2 parlee-stuur-1 parlee-stuurpen-2 parlee-stuur-5 parlee-stuur-4 parlee-stuur-3 parlee-zadelpen-1

 

Tags: