Het Zweedse POC staat bekend als een merk dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Voorbeelden hiervan zijn de Octal helm en de AVIP kleding collectie. De bescherming van je hoofd werd al vergroot door het toevoegen van het MIPS systeem in de helmen.

In het POC Lab in Zweden vonden ze blijkbaar dat het bestaande MIPS systeem beter moest kunnen en zijn ze aan de slag gegaan. Zo is ‘POC Spin’ ontstaan. In eerste instantie doet het denken aan het MIPS systeem, maar het werkt op een heel andere manier. Spin is een systeem dat zit verwerkt in de padding van de helm. Er komen dus geen extra onderdelen in de helm. De padding is gepatenteerd door POC en het systeem geeft de helm de vrijheid om los van het hoofd te bewegen. Belangrijkste hierbij is dat, bij schuine impact, je hoofd niet gaat roteren. De helm roteert, maar door de Spin technologie roteert je hoofd niet mee. Hierdoor wordt de kans op bijvoorbeeld nekletsel een stuk kleiner. In tegenstelling tot het MIPS systeem, dat een geheel is, kan elk stukje padding van POC Spin apart bewegen. Dit is de reden dat de padding op een strategische manier in de helm wordt geplaatst.

Voor nu is het POC Spin systeem enkel nog verkrijgbaar in een mountainbike helm, maar binnen niet al te lange tijd zullen de nieuwe helmen ook geleverd worden met het systeem. In onderstaande video wordt de werking uitgelegd door de mensen van POC zelf.

via Pocsports