Meten is weten is de bekende uitspraak. Meten is vooruitgang zou de vrije vertaling zijn van het motto van Polar: Knowledge is Progress. Door kennis over je lichaam kun je vooruitgang in je prestaties boeken. Natuurlijk ken je je eigen lichaam een beetje, maar cijfers zijn vaak betrouwbaarder. Met het nieuwe Polar Vantage V2 horloge kan je de hele dag informatie over je lichaam verzamelen om slimmer en efficiënter te trainen.

Cycling Performance Test

Er zijn maar weinig profs die op hun gevoel trainen en die alle cijfers liever aan zijn of haar trainer over laten. Met de Polar Vantage V2 moet het mogelijk zijn om gericht te trainen. Maar eerst moet er informatie worden gewonnen over je lichaam. Met behulp van het horloge kun je een FTP-test doen. FTP staat voor Functional Treshold Power en dat is het gemiddeld aantal watt dat je gedurende een uur kunt trappen. Je kunt ook een 20, 30 of 40 minuten test doen als je dat al lang genoeg vindt om jezelf af te peigeren. Met deze gegevens kan de Polar je vervolgens weer gerichter instructies en planningen geven over je trainingen.

Naast sporthorloge is de Polar Vantage V2 ook een smartwatch. Je kunt zo in contact met je telefoon muziek luisteren en naar het volgende nummer skippen zonder je telefoon tevoorschijn te halen. Ook kun je routes plannen op Komoot en deze vervolgens importeren op de Vantage V2. Vervolgens kun je de route volgen met turn-by-turn navigatie.

Herstel

Joop zei altijd: de Tour de France wordt in bed gewonnen. Soms is het lastig om voldoende rust te nemen. Zeker als je een gewone baan hebt en niet zoals een prof alles op het fietsen en herstel kunt richten. Het Polar V2 horloge geeft met functies zoals Leg Recovery Test, Training Load Pro en Recovery Pro aan wanneer je rust moet nemen en wanneer je jezelf weer kunt pushen. Maar ook hoe je slaapt, wordt bijgehouden met de Nightly Recharge optie.

Cijfers van de Polar V2

Voordat de Polar Vantage V2 jouw gegevens gaat bijhouden, eerst een aantal gegevens over de Vantage V2 zelf. Het horloge weegt 52 gram. En je kunt er 40 uur mee trainen. Kies je voor energiebesparende opties dan kun je er zelfs de honderd uur mee halen. De kosten van het horloge zijn: € 499,90 en hij is er in de kleuren zwart, groen en grijs-limoengroen. Er is ook nog een pakket met een hartslagband. Dan ben je € 549,90 kwijt. Het horloge is al op de markt. Op de website van Polar kun je de hele lijst met functies en specificaties nalezen.