Eind vorig jaar introduceerde Polar de M200, een sporthorloge met ingebouwde GPS en hartslagmeter. Officieel is deze in de markt gezet voor hardlopers maar je kan er als fietser ook goed mee uit de voeten. Zeker als je naast fietsen ook nog wel eens hardloopt of in de sportschool zit. Het heeft tussen alle activiteitenprogramma’s die voorgedefinieerd zijn ook fietsen als optie.

Verder heeft het horloge de functies van een fitnesstracker zoals dat zo mooi heet. Je dagelijkse activiteit wordt zo bijgehouden. Aan de achterkant van het horloge zit de sensor die de hartslag van je pols meet, zodat je niet met een borstband hoeft te lopen. Door de geïntegreerde GPS kun je je routes makkelijk terugkijken. Het scherm is vooral functioneel. Alle informatie is duidelijk af te lezen, maar de pixels van het scherm zijn wel duidelijk te zien. Dan maar eerst even over de prijs. € 149,90 is de adviesprijs voor de M200 met GPS en een hartslagmeter. Dat is dan weer scherp gedaan van Polar.

Het horloge is beschikbaar in de kleuren: wit, zwart, fris blauw, geel en rood. De M200 weegt 40 gram en is 12 mm dik. Ook is het horloge waterdicht en maakt het gebruik van Bluetooth Smart om sensoren of je telefoon te koppelen.

Even nog een aantal van de functies die het horloge kan weergeven: Hartslag en zones, snelheid, afstand, stijging/daling en rondes. Voor alle functies moet je zelf maar even online kijken bij Polar.

Helemaal nog een video die alles nog even kort laat zien.