Nou ja, het pompen zelf zal niet heel bij gaan dragen, maar de pomp zelf wel. Hij is namelijk met de hand beschilderd door Taylor Phinney die, zeker voor een profrenner, graag pen en penseel ter had neemt om zich creatief te uiten. De pomp wordt geveild en de opbrengst is voor het fonds van zijn vader, het Davis Phinney Foundation For Parkinson’s.

En het is ook niet de eerste de pomp die ze uit het rek hebben geplukt, maar een Silca SuperPista Ultimate. De naam alleen al. Silca maakt zeer fraaie accessoires voor de fietser, dat lieten ze eerder al eens zien met hun setje sleutels. ‘Made in the USA’ en liefst 25 jaar garantie! Een onbeschilderde pomp doet overigens ook nog een 450 euro. Deze pomp werd onthuld tijdens het afgelopen WK in Richmond en is door Taylor omgedoopt tot “Joker”.

Er is op moment van schrijven al ruim 1.900 euro geboden op de pomp. Een onbeschilderde pomp kost je overigens ook al 450 euro. Hoop geld voor een pomp, hoe mooi hij ook is, maar daar doe je het natuurlijk niet alleen voor. De eBay veiling loopt nog 2 dagen, dus wacht niet te lang met het bijdragen van je steentje.

 

Phinney-pomp2Phinney-pomp4Phinney-pomp3