Dit jaar start de Tour de France niet in Frankrijk, maar in Italië. In Florence om precies te zijn, op 29 juni. Ter ere van die Italiaanse Tourstart en een officiële samenwerking met de Tour de France maakt het Italiaanse fietsenmerk Colnago een special edition van het C68 model, in een oplage van slechts 111 stuks. Het gaat niet alleen om een bijzonder design, maar de fiets is tot in de kleinste details met aandacht ontworpen en samengesteld.

Genummerd van 1 tot en met 111

De fietsen zijn genummerd vanaf 1 tot en met 111, en de Colnago met no. 1 zal te zien zijn tijdens de Tourpresentatie, want dan zal Tadej Pogacar erop fietsen. Naast de nummering is elke fiets voorzien van een NFC tag zodat je de fiets online kunt matchen met een digitaal paspoort.

Het gaat dus om een speciale uitvoering van het C68 model, en Colnago geeft deze uitvoering de naam Fleur-de-Lys. De Franse lelie. Die Franse lelie zien we terug op het zadel en op de bovenbuis van het frame. Het grootste gedeelte van het frame is blauw, en de andere kleuren die we zien zijn een goudkleur en zwart.

Tot in de kleinste details

Hoe langer we kijken, hoe meer details we zien op deze Colnago. Ik noem er een paar. Op het deraillierwieltje van de CeramicSpeed derailleurkooi staan de logo’s van zowel de Tour de France als Colnago. Beide logo’s komen ook terug op de velgen van de Enve wielen. De spaken zijn goudkleurig, een detail dat wat mij betreft wel een beetje over de top is. De topcap is ook uitgevoerd in een goudkleur, met daarop het logo van de Tour de France. Ook de dopjes aan het uiteinde van het stuurlint en de merknaam Colnago op de onderbuis zijn goudkleurig.

De fiets is afgemonteerd met Shimano Dura-Ace Di2, Carbon-Ti kettingbladen en remschijven, een CeramicSpeed derailleurkooi en Enve SES 4.5 wielen. Veel onderdelen zijn ook nog eens special editions speciaal voor deze Colnago, zoals het zadel, de wielen en de derailleurkooi. Zelfs de bidonhouder is uitgevoerd met de logo’s van de Tour en Colnago. Al met al toch wel een hele bijzondere fiets dus.

Op basis van de oplage en de specificaties kunnen we al wel raden dat de prijs behoorlijk stevig gaat zijn. En niets is minder waar, want als jij de gelukkige eigenaar van één van deze fietsen wil worden mag je ruim € 25.000,- betalen.

Meer info via Colnago.