Waar schijfremmen vorig jaar nog vooral op de zogenaamde gravel- en adventurefietsen te vinden waren, worden ze sinds de bijna acceptatie door de UCI steeds meer gemeengoed voor de ‘gewone’ racefietsen. Het Spaanse BH gaat daarin een stapje verder en brengt met hun G7, een aero fiets met schijfremmen, uit. Op Eurobike hebben hem even van dichtbij bekeken.

De meeste bekende Spaanse merken in het fietswereldje hebben een rijke geschiedenis, zo ook BH. Net als Etxeondo en Orbea komt BH ook uit Baskenland. We wisten al dat daar goede renners vandaan komen, maar ze zijn er dus ook druk met het maken van fietsen en kleding. BH is kort voor Beistegui Hermanos. Sinds het begin van de 20e eeuw hebben ze af en aan wapens en fietsen gemaakt. Vanaf de jaren zestig zijn ze zich volledig op de fiets gaan concentreren. Niet alleen frames, ook sturen bijvoorbeeld en zelfs spaken. Dit doen ze voornamelijk vanuit Vitoria-Gasteiz, de hoofdstad van Baskenland, maar er is tegenwoordig ook een fabriek in Portugal.

Er is goed nagedacht over de G7. Het frame is bijvoorbeeld lichter dan BH’s Ultralight klimfiets (toch knap), maar het gebruik van schijfremmen gooit hier dan weer roet in het eten. Een semi-geïntegreerde zadelpen zorgt niet alleen voor betere aerodynamica en stijfheid, maar is ook iets lichter dan een traditionele zadelpen. Ook bijzonder is dat zowel vóór als achter 12mm steekassen gebruikt zijn. Allemaal ten behoeve van de stijfheid.

Fraaie fiets waar we hopelijk meer van te zien krijgen!

Details:
G7 Disc Full Carbon
Shimano Ultegra groep
FSA K-Force 386 4B crankset
Shimano 505 hydraulic
BH Evo50 Disc
Michilin Lithium 700x25c
Gewicht 7,3kg
Adviesprijs als op de foto’s; EUR 4999,90
De G7 Disc zal ook leverbaar zijn met Dura-Ace, Sram Red en Ultegra Di2

BH-G7-Aero-Disc-07BH-G7-Aero-Disc-05BH-G7-Aero-Disc-02BH-G7-Aero-Disc-04BH-G7-Aero-Disc-06BH-G7-Aero-Disc-03BH-G7-Aero-Disc-08BH-G7-Aero-Disc-09BH-G7-Aero-Disc-10BH-G7-Aero-Disc-11

BH Bikes