Als je in de naam van een product het woord ‘superlicht’ gebruikt moet je daar natuurlijk ook echt aan voldoen. PRO voldoet ruim aan die verwachting wat mij betreft, want met een stuur dat slechts 154 gram weegt is het zeker te weten licht te noemen. Op de Velofollies zagen we dit stuur voor het eerst voorbij komen en PRO geeft aan dat dit het lichtste racestuur in hun assortiment is. 

Lichtgewicht

Op het eerste oog ziet het stuur er vrij standaard uit maar er valt genoeg te vertellen. Het meest opvallende is natuurlijk het gewicht, want met 154 gram (380 mm) is dit stuur echt licht. Ook de 400 en 420 mm varianten zijn met 157 en 160 gram nog steeds licht te noemen. Er is gebruik gemaakt van UD T 1100 carbon en het stuur is versterkt met vezels om de schokbestendigheid te verbeteren. Het stuur heeft een drop van 130 millimeter en een reach van 80 millimeter.

Het stuur is geoptimaliseerd voor Shimano Di2 en is klaar om de kabels intern te geleiden. Ook is er een bijbehorende stuurpen, de PRO Vibe Superlight Stuurpen. Deze stuurpen begint bij een gewicht van 92 gram, afhankelijk van de lengte. Verder is er nog een Computer Mount leverbaar, om je fietscomputer in het verlengde van de stuurpen te monteren zonder dat er een beugeltje om je stuur zit.

Het stuur is verkrijgbaar in 380, 400 en 420 mm en de adviesprijs is € 429,95. De stuurpen kost € 159,95 en de computer mount € 54,95.

Meer info via PRO