De voordelen van een aero cockpit, maar dan zonder de nadelen. Zo introduceert Shimano het Pro Vibe Aero stuur, met de bijbehorende Pro Vibe Aero stuurpen. Het gaat dus niet om een one-piece cockpit, maar een combinatie van een stuur en stuurpen. Je kunt dus altijd later nog een keertje wisselen van stuurpenlengte zonder de hele cockpit te hoeven vervangen. Je kan ook de hoek van het stuur aanpassen.

Het stuur is gemaakt van een combinatie van T700 en T800 UD carbon en heeft een aerodynamisch afgewerkte platte bovenkant. In de beugels heb je een flare van 10 graden te pakken. Idealiter combineer je het nieuwe Pro Vibe Aero stuur met de eveneens nieuwe Pro Vibe Aero stuurpen. Als je frame geschikt is voor interne bekabeling dan lopen de kabels via de stuurpen het frame in. En het is optisch gezien echt een strakke combinatie. De stuurpen heeft een negatieve hoek van 17 graden en is verkrijgbaar in zes verschillende lengtes.

Bovenop het platte gedeelte van het stuur zien we anti-slip coating, en qua design is er gekozen voor een combinatie van mat- en glanszwart. De V van Vibe pronkt op de voorkant van de stuurpen en qua afwerking is het mooi om te zien dat je geen bevestigingsboutjes ziet vanaf de voorkant. Een cleane look, daar houden we van.

Het stuur is verkrijgbaar in drie verschillende breedtes: 37, 39 en 41 centimeter. De stuurpen is er in zes lengtes. In de kleinste maat weegt het stuur 240 gram. Het stuur heeft een drop van 126 (37 cm), 128 (39 cm) of 129 (42 cm) millimeter en een reach van 77 (37 cm), 79 (39 cm) of 81 (41 cm) millimeter. Een complete cockpit kost € 449,-.

Meer info via Pro Bike Gear.

Tags: