We hadden het al een tijdje geleden aangekondigd en twee weken geleden was het dan eindelijk zover, de Maats X Le Coffee Ride Roadtrip Ardennes. En wij (Cyril en Björn) waren een dagje mee met onze eigen bus, dat wel, want die gaat tijdens de rit gebruikt worden als serviceauto.

Alle andere wielrenners verzamelden om 6:30 uur bij de winkel van Maats in Amsterdam om met een touringcar af te reizen naar de Ardennen. De racefietsen werden ingeladen en iets na 7:00 uur werd er gas gegeven. Aangekomen bij Le Coffee Ride stond er een zonnetje en een ontbijtje klaar. Maar veel belangrijker nog, ook een heerlijke espresso!

Samen uit samen thuis
Je kon kiezen uit een 80 km of een iets langere 120 km rit. En dan was er nog de optie om met een snelle groep mee te gaan of met een iets langzamere. Iedereen kon dus wel een passende groep vinden. Mocht het toch even te snel gaan, dan werd er netjes op elkaar gewacht na de klim. Samen uit samen thuis is wel iets wat ikzelf erg kan waarderen.

Mocht je het nog niet weten, je kunt enorm fijn fietsen in de Ardennen. Aan hoogtemeters geen gebrek en ook de vergezichten zijn erg mooi. Het verschil met Vlaanderen is dat in de Ardennen de klimmetjes en afdalingen vaak iets meer glooiend en langer zijn. Het is er wat mij betreft zo fijn fietsen dat ik de hier en daar slechtere staat van het wegdek voor lief neem. Jeroen van Le Coffee Ride had de twee mooie routes uitgestippeld.

Le Coffee Ride
De uitvalsbasis was Le Coffee Ride in Coo. Daar stond halverwege de rit ook de koffie met taart klaar en na afloop kon je er prima douchen zodat je weer fris aan het bier kon gaan. Bier gaat natuurlijk prima samen met een barbecue en daarop lagen kipshaslicks, worst, en speklappen waarvan ik die laatste twee het lekkerst vond. Leuke aan Le Coffee Ride is dat je daar altijd gratis mag douchen waardoor het een leuke uitvalsbasis is voor dagje of een weekendje fietsen in de Ardennen. Ze zijn van vrijdag tot en met zondag open en je kan er ook een eenvoudige maar nette kamer huren voor als je wil overnachten.

Gezellig
Na afloop gingen we weer richting Amsterdam en rond 23:00 uur was iedereen weer waar de dag begon. Het was een erg gezellige dag! En dat is natuurlijk makkelijk gezegd maar ik zal kort uitleggen waarom het volgens mij een gezellige dag was. Om de hele dag hangt een ongedwongen sfeer. Niets moet en alles mag. Als je halverwege denkt dat je toch niet verder wil fietsen dan kijkt niemand je gek aan om maar iets te noemen. Binnen de hele groep fietsers lijkt iedereen het met iedereen kunnen opschieten. Iedereen praat met iedereen en daardoor krijg je een relaxt gevoel en niet zozeer een groepjessfeer waar je dan weer niet bij zou horen. Wat ook helpt is dat alles prima geregeld was voor de hele dag. Je hoefde alleen maar te fietsen. En als je daarbij het mooie weer, prachtige omgeving, alle eten en drinken en gezellige mensen bij optelt, kom je aan een hele dikke voldoende. Op naar de volgende editie!