Wanneer je van wielrennen houdt, ken je de Vlaamse Ardennen. Van die mooie fietstochten met die stevige klimmetjes, maar in ieder geval van de tv waarop je gezellig de Belgische klassiekers hebt gekeken.

Nu brengt Toerisme Provincie Oost-Vlaanderen dit jaar een nieuw boekje op de markt met als titel: De Mooiste Rondes in de Vlaamse Ardennen. Het is een handige ringband waardoor je makkelijk het boekje kan omslaan.

Het boekje staat vol met informatie, maar het belangrijkste is wel dat er 4 nieuwe fietsroutes worden beschreven. Hier kort samengevat de routes:

  1. De Spartacus Route – 181 km, 8 kasseistroken, 18 hellingen en 2029 hoogtemeters
  2. De Bidon Route – 42 km, 0 kasseistroken, 4 hellingen en 389 hoogtemeters
  3. De Tour Route – 97 km, 7 kasseistroken, 9 hellingen en 1039 hoogtemeters
  4. De Bahamontes Route – 110 km, 10 kasseistroken, 10 hellingen en 1171 hoogtemeters

Voor iedereen zit er dus wel een gepaste route bij. Iedere route heeft een kaartje waarop een overzicht van de route te zien is en kort wat informatie over wat je tijdens de route zoal tegenkomt. De route maakt gebruik van fietsknooppunten (je fietst van nummer naar nummer). Een leuk detail is dat het boek voor elke route een sticker voor je bovenbuis heeft met erop alle knooppunten, zodat je tijdens het fietsen makkelijk de knooppunten kan volgen. Ook geeft deze sticker enkele waarschuwingen weer, als “scherp links” of “onverhard”.

Verder staat het boekje vol met informatie over waar je een lekker biertje kan drinken, waar je met pech naartoe kan, maar ook de wielercafés, winkels en de evenementen per maand worden genoemd. Het boekje is lekker compleet en kost € 9,95 (inclusief De Ronde van Vlaanderen fietsroute kaart).

Hou je meer van bier dan van fietsen, dan is er gratis een kaart te bestellen met 7 routes (4 fiets en 3 wandel) langs bierbrouwers en kroegen in die omgeving.

demooisterondes-1 demooisterondes-3 demooisterondes-4