Roze? Het testobject bleek oogverblindend neon-roze! Ik ben potdikkie een stoere chick van 32.

Mijn scheermesjes en heel misschien de tekeningetjes op mijn toiletpapier zijn roze. Niet mijn kleding! Persoonlijk zou ik dus voor de prachtige antracieten variant van het AGU Secco Women regenjack gaan; een kwestie van smaak.

Hoge verwachtingen
Geheel zonder verwachtingen beginnen aan de test kon ik niet. Eens kocht ik namelijk, vlak voor een regenachtige Luik-Bastenaken-Luik, nog snel een regenjack. Van AGU. En sindsdien ben ik al fan. Later liet ik mijn zwarte jackie (Secco mannenmodel maat S) uiteraard ergens slingeren maar ik kocht exact dezelfde. En dat terwijl ik zelden buiten kom als het regent! Zijn roze zusje wekte dus hoge verwachten.

Billenflapje
En ze maakte het allemaal waar. Wat een fijn jack! Goeie pasvorm, mooie afwerking en slimme features. Speciaal voor de meisjes heeft AGU de kraag gevoerd met een lekker zacht stofje. Het flapje over je billen kun je naar binnen klappen en met drukknoopjes vastzetten. Voor een wat florissanter gezicht wanneer je niet op je zadel zit. Alle naden zijn getaped, onder de armen vind je ventilatie, reflecterende streepjes aan de voor- en achterzijde en het jack gaat zonder al te veel irritatie in het geïntegreerde draagzakje.

Fancy coating
Tot zover gaat het dus goed. Nu de regen in! Ik weiger het mijn fiets aan het de toen, dus ik klap het billenflapje in en kies voor mijn hardloopschoenen. Mijn oren doen zeer van de kou, mijn haar plakt in natte slierten aan mijn gezicht, mijn sokken zijn doorweek, maar mijn lijf is warm en…droog! Het lijkt erop dat de zogenoemde Poray 5000 coating zijn werk doet en de regendruppels stopt maar de waterdamp laat gaan. Natuurlijk wel een ademend shirtje met lange mouwen er onder aan trekken, want anders heeft die fancy coating echt geen zin.

Breathable
Ik loop de dag erna nog een regenloos rondje. Geen goed idee. Het wordt zo broeierig warm in mijn jack dat ik overweeg een varenkwekerij te beginnen. ‘Breathable’ met een maximum dus. Fair enough; de Secco Women is ook niet bedoelt als windjack voor het hardlopen. Mijn nieuwe vriendinnetje gaat gewoon mee naar Luik volgend seizoen. Om de fietsen. In de regen. Roze of niet!

Prijs
€ 79,95

Pluspunten
• Goede pasvorm
• Handige features
• Technisch in orde

Minpunten
• Bij droog weer niet bruikbaar als windjack

Conclusie
Fijn jack met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

www.agu.nl

agu-seccu-regenjack7 agu-seccu-regenjack6 agu-seccu-regenjack5 agu-seccu-regenjack4 agu-seccu-regenjack3 agu-seccu-regenjack2 agu-seccu-regenjack