Bontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nl

Voor je wekelijkse trainingsritje vanuit huis heb je waarschijnlijk genoeg aan de zakken op je rug, maar bij toertochten of wedstrijden is dat vaak anders. Dan moet je stiekem toch altijd een flinke berg spullen meenemen. Je kan alles bij elkaar in één grote duffel mieteren, maar Bontrager heeft een beter alternatief voor op je rug; de Flanders Backpack!

Vakjes, haakjes en lusjes
Toen ik de tas voor het eerst in handen had en goed kon bekijken begonnen mijn ogen eigenlijk al meteen te glinsteren. Ik word er altijd wel vrolijk van dit soort producten waar veel vakjes en lusjes en dergelijke aan en op zitten. Waar je ook kijkt, je vind iedere keer wel weer iets nieuws, zo lijkt het.

De tas is aan de buitenkant helemaal zwart. Er zijn stevige materialen gebruikt, die tegen een stootje lijken te kunnen. Bovenop en aan de zijkant zitten twee dikke hengsels waarmee je de tas makkelijk kan pakken of meedragen als je hem niet op je rug hebt. Draag je hem wel op je rug dan gebruik je de twee comfortabele schouderbanden. Voor wat extra stabiliteit is er nog band over de borst en een die om je heupen kan.

De tas heeft een inhoud van 31 liter. Dat is niet mis kan ik u vertellen, hij is dan ook best groot. Dat er veel in kan, zie je ook op de foto’s. Voor schoenen of vieze kleding is er een apart vak waar je van buiten bij kan. Groot genoeg voor maatje 45 en nog wat extra. Aan de bovenkant van de tas zitten twee vakken met van binnen een zachte stof waar je je bril, telefoon en andere spulletjes in kan doen.

Hoofdvak
Het hoofdvak van de tas kan je vrijwel helemaal open ritsen zodat je hem open kan vouwen en overal makkelijk bij kan. In dat hoofdvak zit weer een apart vak of netje voor je helm alsook een klein vakje voor losse spulletjes. Achter het hoofdvak, dus tussen het hoofdvak en je rug, zit nog een apart vak groot genoeg voor een 17″ laptop, maar je kan hier ook papieren e.d. in kwijt uiteraard. Dit laptopvak heeft een aparte rits zodat je niet alles open hoeft te maken om erbij te kunnen. We zijn er nog niet, want aan de zijkanten van de tas zitten ook nog vakken, één waar een grote bidon in past en aan de andere kant een iets kleiner vak.

Heel veel grote en kleine vakken dus, heerlijk! Dan moet je soms wel even zoeken naar je spullen, maar wel fijn dat het er is. Rondom de tas zitten ook overal lusjes waar je iets aan vast kan maken zoals lampjes of een slot. Een paar van die lusjes hebben ook een reflecterende strip.

De Bontrager Flanders Backpack heeft een adviesprijs van EUR 169,90 en hier kan je zien waar hij te krijgen is.

Plus
+ Heel veel ruimte voor heel veel (fiets)spullen
+ Stevig en solide
+ Comfortabel te dragen, ook als hij helemaal vol zit en wat zwaarder is

Min
– Geen regenhoes
– Aan de prijs

Conclusie
Bontrager heeft met de Flanders Backpack echt een puik product in hun collectie. De tas is gedurende het testen vast onderdeel van mijn uitrusting geworden, ook als er bijna niets mee hoeft. Hij voldeed bijvoorbeeld ook uitermate goed als handbagage in het vliegtuig, de afmetingen zijn daar precies goed voor. De vele vakken zijn ideaal om je fietspullen te verdelen en hoewel het in het begin misschien even zoeken is heb je na verloop van tijd over een vast plekje voor. Het ontbreken van een regenhoes vind ik wel een gemis, maar de tas kan prima een buitje opvangen. Ondanks dat de prijs stevig is, zou ik met de kennis van nu geen moment twijfelen over de aanschaf van de tas. Hij is zeer degelijk, alle ritsen functioneren nog zoals de eerste keer. Stevige prijs dus, maar zijn veelzijdigheid maakt dit wat mij betreft helemaal goed.

>> WINACTIE! <<
We mogen maar liefst drie van de deze fraaie rugzakken weggeven! Wil jij één van deze rugzakken winnen, laat dan in een reactie op de Facebook post weten waarom. Je hebt tot woensdagavond 8 april 22.00 uur de tijd om hier goed over na te denken. Wij kiezen dan de leukste/beste/origineelste drie uit alle reacties. Succes! (en nu weer snel naar De Ronde kijken)

Bontrager.Flanders.Backpack.10 Bontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nlBontrager.Flanders.Backpack.08  Bontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nl  Bontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nlBontrager.Flanders.Backpack.04 Bontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nlBontrager Flanders Backpack - the only bag you'll ever need | Racefietsblog.nl