Er is weer wat nieuws te melden uit het kamp van Craft. Ze hebben een Craft Cool Seamless-lijn. De naam verklapt het al, er zijn namelijk geen naden in de shirts. Of tenminste bijna niet, alleen waar het niet anders kan. Wij kregen een Craft Cool Seamless ondershirt met korte mouwen om eens te testen.

Wel zichtbaar, niet voelbaar
Wanneer je het shirt bekijkt zie je de naden wel, maar je voelt ze niet (duidelijk te zien op de foto’s). Ze zijn als het ware weggeschuurd, zo ziet het eruit in ieder geval.  Wat weer huidirritatie voorkomt. Het shirt is gemaakt van Coolmax Polyester en is vooral geschikt voor de wat hogere temperaturen (maar kan al vanaf 10 graden worden gebruikt). Het blauwe shirt dat wij kregen (hij is er ook in het wit en zwart) is weer eens wat anders dan het standaard wit en zwart. Ze hebben er bij Craft een mooie kleur blauw voor gebruikt.

Het doel van een ondershirt is natuurlijk dat je lekker kan sporten. En wat dat betreft heeft Craft een naam hoog te houden. Ze scoren altijd hoog met kwaliteit en volgens mij heeft iedere fietser wel eens een Craft ondershirt gehad, dus de lat ligt hoog bij dit nieuwe shirt. Bij het aantrekken valt op dat het shirt lekker strak aansluit om je bovenlichaam. De stof voelt erg fijn geweven, veel meer dan bijvoorbeeld de Craft Stay Cool. Dit is natuurlijk persoonlijk maar het voelt goed aan. Door het lekker aansluiten op je lichaam was ik bang dat ik het warm zou krijgen tijdens het sporten. Maar dat blijkt helemaal niet het geval. (Logisch ook, want daar is deze ook voor gemaakt). Je lichaam blijft droog en dus tijdens het sporten ben je je helemaal niet bewust van het ondershirt en dat is de bedoeling!

Er zitten extra ventilatiegaatjes in het shirt; op je borst, rug en onder je armen. Voor in de zomer (en ook als je veel binnen fietst) is het echt een heerlijk shirt. Helemaal voor diegene die normaal irritatie hebben van de naden van hun shirt. Natuurlijk is Craft niet echt goedkoop maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een goed ondershirt is echt de moeite waard tijdens het fietsen. En wanneer je gaat rennen kan je hem ook nog als gewoon shirt aan.

Shirt is te verkrijgen in korte mouw, lange mouw of mouwloos en voor zowel mannen en vrouwen in de kleuren wit, zwart of blauw.
Prijs van de korte mouwen versie: € 39,95

Conclusie
Mooie aanvulling op de collectie van Craft. Shirt dat lekker aansluit, geen naden in een mooie (vind ik) blauwe kleur. Lang genoeg aan de onderkant en ikzelf neem altijd een maatje kleiner dan ik normaal heb. Een M dus in mijn geval. De prijs is niet een pluspunt maar het is het wel waard wanneer je lekker wil fietsen. Craft heeft met dit nieuwe shirt z’n naam toch weer waar gemaakt.

Te koop bij Sportswearonline

craft-seamless-ondershirt2 craft-seamless-ondershirtrug craft-seamless