Het is een lange naam, de Instant Polish Wax van Cyclon, en het belooft ook wat als het om het schoonmaken en onderhouden van je fiets gaat.

Deze wax beschermt en reinigt volgens de beschrijving. Wij hebben een busje geprobeerd. Het werkt eigenlijk heel simpel. Je spuit de wax op de plek die je wil schoonmaken en met een doekje wrijf je het in. Met een schoon gedeelte van datzelfde doekje kan je het geheel weer uitwrijven. Wanneer je fiets erg onder het zand zit, zou ik hem eerst een wasbeurt geven want het maakt wel iets schoon maar daar is het product niet voor gemaakt. Maar wanneer je een zomertochtje hebt gedaan waarbij de fiets eigenlijk niet echt vies is geworden, alleen aan de achterkant waar de ketting misschien de omgeving wat vettig heeft gemaakt, dan blijkt dat de wax toch een beetje schoonmaakgenen in zich heeft. Het vet gaat er inderdaad met twee vegen makkelijk af (zie voor en na foto hieronder) en tegelijk met het uitwrijven, zorgt de wax voor een extra beschermlaagje dat het water en vuil net iets meer afstoot dan zonder wax. Super handig.

Natuurlijk zullen de aluminium, lak en chroom onderdelen gaan glimmen na behandeling, maar mooi is dat mat carbon en rubber ook mat blijft na uitwrijven. Geen vettige look op je fiets. Je fiets ziet er net even strakker uit en het is een bescherming voor je fiets.

Het is wel een product dat je naast je andere onderhouds en schoonmaakproducten koopt, dus een luxe product. Als je een beetje zoekt op internet kan je de 250ml versie al voor onder een tientje vinden.

Het geeft een beetje het gevoel dat je je auto een waxbehandeling geeft. Het heeft de auto niet perse nodig wanneer je hem goed wast, maar het is net even de kers op de taart. Aan jullie of je fiets dit verdient.

Cyclon

cyclon-wax2 cyclon-wax3 cyclon-wax4 cyclon-voor-na2

Voor en Na:

cyclon-voor-na