Een wielerbroek, wielershirt, windgilet en handschoenen in een gelimiteerde oplage van maar 30. Wij kregen een set toegestuurd om eens uit te testen. De set van het merk Aqto ziet er strak uit en het merk staat niet te groot op de kledingstukken. Het voordeel van zo’n set is dat alles netjes bij elkaar past. Ik moest bij het zien van de set even denken aan Strava. Maar nadat ik even gegoogled had, blijkt de Stravakleding helemaal niet te lijken op deze set (behalve dat er ook  oranje is gebruikt).

Broek
De wielerbroek zit erg comfortabel, knelt niet op rare plekken en ondanks dat de zeem ietwat dun aanvoelt, blijkt deze toch goed z’n werk doen. Zelfs na een 100 km tochtje nergens last van. Dat is fijn. Ook de afwerking aan de pijpen (met een kleefrandje dat je steeds meer ziet bij andere merken) is mooi met subtiel het merk erin verwerkt. De afwerking is ook heel netjes gedaan. Veilig detail is dat er aan de achterkant 2 reflectorstrips zitten. Net als bij het shirt trouwens.

Wielershirt
Het shirt heeft een lange rits, en de mouwen hebben ook zo’n lekker plakrandje met heel subtiel de naam van het merk. Het shirt sluit echt fijn aan, en je hebt er tijdens je tocht totaal geen last van. Ook onder de oksels trekt het shirt niet terwijl het shirt toch echt niet een maatje te groot was. Drie zakken op de achterkant is tegenwoordig niet echt een pluspunt, dat heeft bijna elk shirt. Dit shirt heeft ook een handig ritsje (handig voor je autosleutel). Was mij niet opgevallen maar de schuine lijnen op het schildje aan de voorkant wijst in de tegenovergestelde richting ten opzichte van de grote schuine lijnen. Voor renners met een designers-oog kan dat iets van vreemd ogen.

Gilet
Een windgilet is echt zo’n kledingstuk wat je niet zo heel snel zou aanschaffen. Zeker niet als beginnende renner omdat je dan eerder een shirt met lange mouwen koopt. Maar een windgilet is heerlijk. Houdt je lichaam lekker warm wanneer het nog vroeg is en als de zon er dan doorkomt in de loop van de dag rits je hem open en heb je er totaal geen last meer van. Bij een shirt met lange mouwen zit je altijd met die lange mouwen die het nog warm maken. Een gilet is dan wel een fijne aanvulling. Deze versie is winddicht (ook lekker bij afdalingen waarbij je het toch weer koud krijgt door de wind). Verder heeft deze 3 zakken en wat opvalt is dat de gilet wat langer is en dus goed over je volgepakte achterzakken van je shirt heen valt. Alleen bij het losritsen tijdens het fietsen moet je je bovenlichaam even helemaal strekken om het laatste stukje van je rits los te krijgen. Ervaring: tijdens het beklimmen van de Italiaanse weg in Doorwerth gaat dat dus lastig als je aan het stuur wil blijven trekken.

Handschoenen
Deze wielrenhandschoenen hebben geen sluiting maar een elastiek die je zo over je handen trekt. Dat werkt lekker, je blijft niet met je klittenband hangen wanneer je een shirt uittrekt of aantrekt over je handschoenen. Ook hier is de demping minimaal maar wel goed genoeg dat je geen zenuwpijntjes voelt tijdens lange tochten. De binnenkant van de handschoenen zien er een beetje glimmend plastic uit, wat ik minder mooi vind. Ze ogen daardoor wat goedkoop.

Conclusie
Een limited set met een oplage van 30 (wel erg weinig) voor een prijs van 275,49 euro (250 zonder BTW vanuit buitenland) is zeker niet verkeerd. Het zijn geen Aldi prijzen, maar ook zeker geen Rapha prijzen. Je krijgt er een broek, shirt, gilet en handschoenen voor. Een complete set. De kleurstelling is best specifiek dus die moet je aanspreken. De prijs kwaliteitverhouding is erg goed, zeker wanneer je geen verzendkosten hoeft te betalen (en dat hoeft bij deze set niet). Leuk is dat je niet iedereen in deze set zult zien fietsen. Kortom een goede degelijke set! En een gilet is trouwens echt een aanrader! De handschoenen zien er alleen ietwat goedkoop uit.

De set is te verkrijgen bij Aqto voor zowel dames als heren.

Testpersoon is 1,87 meter en weegt 82 kg. Hij heeft broek en shirt in maat L getest en de gilet in maat XL. De handschoenen waren in maat M.

Kijk zelf maar even:

aqto-fietskleding aqto-fietsen aqto-broek aqto-stelvio-gilet aqto-stelvio-set aqto-mouw aqto-handschoen aqto-broek-2 aqto-zeem aqto-shirt aqto-gilet2 aqto-gilet