Het superlichte regenjasje / windjasje van Sportful heet Hot Pack. Dit jaar is het model weer vernieuwd en heeft de toevoeging 5 gekregen. Wij hebben de “oude” Hot Pack 4 naast de nieuwe Hot Pack 5 gelegd zodat we de verschillen kunnen zien. Omdat de Hot Pack 4 al een goed jasje was, hebben ze er terecht niet teveel aan veranderd.  Het logo is zwart geworden in plaats van rood en achterop staat netjes Hot Pack 5 (zodat iedereen in ieder geval ziet dat je  het nieuwe model aan hebt). Verder heeft het nieuwe model iets meer zwart bij de armen en op de achterkant is een duidelijke reflector te zien. Zodat je duidelijker zichtbaar bent.

Functioneel
Functioneel zijn er ook een paar aanpassingen waarvan wij de mouwen waar je onderaan je duim doorheen kan steken een goede verbetering. Hierdoor blijft je Hot Pack altijd netjes strak tot aan je hand zitten. Verder is de achterkant iets langer gemaakt zodat je achterste iets beter droog blijft.

We hebben ermee gefietst in de regen en zelfs met flinke hagel en de Hot Pack zorgt zeker dat je bovenlijf droog blijft. Het is echt een regenjasje dat je meeneeemt voor onderweg. Want opgeborgen in het zakje (dat vast zit aan het jasje) past het heel erg makkelijk in je achterzak van je wielershirt. Als je een regenjas zoekt waarmee je helemaal droog op je werk aankomt dan is deze optie van Sportful niet de oplossing. Ondanks dat de achterkant iets lager is dan de voorganger wordt het onderste gedeelte van je achterste toch nog wel nat. (een Asssaver zou daarbij helpen). Maar goed dat is ook niet het doel van dit soort lichtgewicht jasjes. De nieuwe Hot Pack 5 (85 gram in maat L) is ietsje zwaarder dan de 4 (83 gram voor maat L). Dat komt waarschijnlijk door het extra lange stukje aan de achterkant.  Even nog ter vergelijk, want hoeveel is 85 gram? Je iPhone 4 weegt 138 gram. Je Schwalbe binnenbandje met 6cm ventiel weegt 106 gram. Dus 85 gram is echt wel licht!

En als het weer droog is, direct het jasje uit want met de rits open rijden lijkt het wel of je aan het vliegeren bent (zo bol gaat het jasje staan). Je bergt het jasje op door alles in een bijgeleverd zakje te proppen. Dit zakje zit vast aan de binnenkant van je achterzak. Het opbergen gaat makkelijker dan gedacht (helemaal geen slaapzak terug in de hoes stoppen, taferelen). 123 en klaar.

Adviesprijs van de Sportful Hot Pack 5 is 85 euro en hij komt in de kleuren fel geel, wit of zwart. Ook is er een speciaal dames model en een vest.

Conclusie
Hoewel de Sportful Hot Pack 4 al een heel fijn jasje is, is de Hot Pack 5 toch een verbetering. Niet wat betreft het droog blijven. Dat doe je bij beide prima (je bovenlijf), maar de extra duimgaten bij de mouwen zorgen dat het geheel nog beter aangesloten blijft zitten, vooral met de wind merk je dit. Ook de iets langere achterkant scheelt toch wel een beetje. Verwar het niet met een regenpak, maar zie dit als een makkelijke manier om een regenjasje mee te nemen voor onderweg, mocht het gaan regenen. Neem dan ook nog een Asssaver mee. Omdat je de Hot Pack toch draagt tijdens slecht weer is gaat onze voorkeur uit naar de opvallende (en dus veilig voor onderweg) fel gele versie.

Dank aan Wolvenberg voor de Hot Packs.

hotpack5-sportful hotpack5-klein hotpack5-2 sportful-hotpack-5-kleuren