Niets nieuws hoor, dit smeersel voor je ketting van Pedro’s. Sterker, het merk dankt hier in feite zijn bestaansrecht aan. In 1989 waren de oprichters naarstig op zoek naar een smering die de ketting van hun mountainbikes de hele rit soepel kon laten lopen en kwamen toen uit bij een synthetisch goedje van een van hun broers. Of die broer Pedro heette wordt niet duidelijk helaas.

Syn Lube is ontwikkeld om je ketting te beschermen tijdens exteme omstandigheden. Als je over natte wegen rijdt – of simpelweg dóór de regen – waardoor zand en viezigheid opspat, en op je ketting terecht komt. Gevolg; gekraak en geknars. Waar je eerste lekker soepel over het asfalt gleed, lijk je nu op een oud barrel rond te rijden. Persoonlijk kan ik daar niet heel goed tegen. Die viezigheid is nou precies waar Syn Lube je ketting tegen beschermt. De samenstelling van de smering breekt modder af zodat het zich niet kan hechten. Het heeft natuurlijk ook een smerende werking waardoor alles soepel blijft lopen. Althans, dat is wat Pedro zegt.

De afgelopen tijd zijn de omstandigheden ‘eindelijk’ ideaal om de Syn Lube ook eens zijn werk te laten doen. Nattigheid en regen en daarmee genoeg om alles vies te maken. Veel beroerder hadden de omstandigheden op een racefiets niet kunnen zijn. Continu motregen, plassen, troep op de weg, noem het maar op. Maar het gekraak en geknars kreeg geen enkele kans. Na die rit, en een aantal daarna, bleef de ketting verrassend schoon en geluidloos. Door de hoge viscositeit (stroperig) blijft het goed op de ketting zitten en krijgt het vuil geen kans zich echt aan de ketting zelf te hechten, waarmee je ook weer roestvorming voorkomt.

Pedro's Syn Lube | Racefietsblog.nl

Conclusie
Pedro’s heeft een aardige reputatie en maakt die met de Syn Lube wat mij betreft absoluut waar. De ketting blijft heerlijk draaien, hoe nat en vies de weg ook is. Niets zo erg als een aandrijflijn die geluid maakt en ondanks het slechte weer blijft alles lekker stil. Het blijft ook goed op ketting zitten, je kan er zo 500km en misschien mee rijden voordat je je ketting weer een keer goed schoon moet maken. Een flesje van 50ml kost iets van 5 euro en daar kan je heel wat kettingen mee smeren. Oorspronkelijk voor het mountainbikes bedacht, dus je kan het ook voor je crossfiets gebruiken. Betaalbaar en het doet dus wat het beloofd!

Pedro’s Syn Lube
50ml flesje kost zo’n 5 euro. Is ook in grotere flesjes van 100, 120 en 350ml te krijgen, als ook navulflessen.
Meer informatie op pedros.com

Op de kaart hieronder vind je de verkooppunten van Pedro’s producten