Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl

‘Wielrennen is de zwaarste en mooiste sport ter wereld en alles wat Rapha maakt, is ontworpen ter ere van de glorie en de pijn, zo kenmerkend voor wielrenners’, lees ik op www.rapha.cc, nadat ik het pakket met testobjecten heb uitgepakt. Ik drapeer een ondershirt, bib shorts, shirt en sokjes glimlachend over een stoel en kijk ernaar. Prachtig spul, maar een eerbetoon aan glorie en pijn?

De Women’s classic Bib Shorts van Rapha voelt als een speelpakje. Ik ben niet gewend aan een vastzittend bovenstukje, maar het zit prettig. Geen elastiek om je buik. De flatlocknaden schuren niet en anti-slipranden om je bovenbenen zijn extra breed en knellen dus niet. De bovenkant is gemaakt van gaas dus een sportbeha eronder is wenselijk.

Ik twijfel. Is het nou de bedoeling dat ik de Women’s Base Layer ook nog aantrek? Ik besluit van niet. Het is warm zat. Later bleek dit leuke merinowollen hemdje prima dienst te kunnen doen als onderdeel van een strandoutfit.

De Women’s Lightweight Jersey gaat uiteraard wel aan. Ook hier zit merinowol in voor een goede vochtregulering. En dat is geen overbodige luxe want het is een hete zomer en over mijn bib shorts heen is dit shirt best warm. Gelukkig kan ik, juist door die bib shorts, het shirt tot mijn navel openritsen zonder tegemoetkomend verkeer te choqueren. Rapha is meester in het creëren van bergruimte want alles en extra’s paste moeiteloos in de deels afsluitbare zakken achterop. De functie van een vierkant mini-vakje aan de binnenkant van het shirt heb ik niet kunnen achterhalen. Iemand?

Onderweg (ik reed de Rapha Women’s 100) kreeg ik complimentjes over mijn outfit. En niet geheel onterecht want afgetopt met bijpassende en heerlijk zittende Lightweight Socks zag ik er best scherp uit vond ik ook zelf.  De Lightweight jersey, gemaakt voor de warme dagen, kan deze benauwde Hollandse zomerdag toch niet helemaal de baas, het blijft erg warm. Na de honderdste kilometer concludeerde ik, als Assos-fan, dat de zeem in mijn bib shorts, zelfs met de hoge zomerse temperateren, zijn taak meer dan goed had volbracht. Hét bewijs dat Rapha de pijn, zo kenmerkend voor wielrenners, wellicht eerder verzacht dan eert. De aanschaf van een Rapha outfit doet hooguit een beetje pijn in de portemonnee.

Pluspunten
+ Prachtig design
+ Zeem in bib short is de beste
+ Jersey heeft veel zakken

Minpunten
– Combinatie bib shorts en jersey is bij hoge temperaturen warm

Conclusie
Prachtige spullen en voorzien van alle (technische) gemakken, maar wel prijzig.

Prijs
Women’s classic Bib Shorts ​€ 195,-
Women’s Lightweight Jersey​ € 130,-
Women’s Base Layer (mouwloos) ​€ 55,-
Lightweight Socks​€ 15,-

Alle producten zijn te bestellen in de Rapha webshop

rapha-damesset2rapha-damesset3rapha-dames4Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl Rapha Women's Lightweight Jersey and Classic bib shorts | Racefietsblog.nl