Denk je aan wielrenhandschoenen dan is Roeckl toch wel een van de eerste merken waar je aan denkt. Wij kregen de Roeckl Inazu opgestuurd en hebben er heel wat kilometers meer gereden.

Roeckl heeft zoveel keus in verschillende wielrenhandschoenen dat ze allerlei kenmerken een naam hebben gegeven en deze dan aan een bepaalde handschoen hebben gekoppeld. Dit werkt als een tabel waarbij aangevinkt staat of de handschoen deze eigenschap of techniek heeft. Zo moet het voor de fietser duidelijker worden welke handschoen hij of zij nodig heeft. De lijst is behoorlijk lang, zeker als je je bedenkt dat het enkel om handschoenen gaat. Hieronder de eigenschappen die gelden voor de Roeckl Inazu:

Durasense – Duurzaam, zacht en dun synthetisch suede
Comfort Innovation – Effectieve padding zonder naden bij de duim
Ergonomic Cut – Ergonomisch en anatomisch handpalm ontwerp
Pull off system – systeem om handig de handschoenen uit te trekken
Xtreme Impact Protection – Dun ademend en duurzaam absorptie materiaal met hoge demping
Reflect – handschoen bevat reflecterende materialen
All Weather Grip – goede grip met zowel droge als natte weersomstandigheden

Klinkt allemaal heel mooi, maar veel belangrijker is natuurlijk hoe die technieken voelen en werken. Bij het aantrekken merk je dat het een lichte handschoen is. hij heeft geen klittenband als sluiting maar het geheel werkt elastisch en sluit daardoor helemaal goed om je hand. Bij de pols is de handschoen kort met een antislip-randje waardoor de handschoen daar goed blijft zitten.

De demping is bij deze handschoen heel goed. De padding is ook best wel dik en geeft goede steun aan de verschillende drukpunten van je handpalm. Desondanks voelt de handschoen helemaal niet warm of ongemakkelijk aan, geholpen door de luchtgaatjes bij de padding. En dan misschien wel de beste feature; de twee lusjes bij de middel- en ringvinger waarmee je je handschoen heel makkelijk uittrekt. Klinkt eenvoudig en dat is het ook. Nooit meer handschoenen die binnenstebuiten raken door het uittrekken. Wanneer je dit systeem gewend bent, merk je pas dat je dit mist bij andere handschoenen zonder dit systeem.

Bruine looks
Van boven zien de handschoen er strak uit, de kant van de handpalm is alleen iets meer bruin/zwart dan echt zwart. Niet zo mooi vind ik. Ook snap ik nooit het relatief groot labeltje aan de zijkant. Je hebt er totaal geen last van tijdens het fietsen, maar qua uiterlijk hou ik er niet van en volgens mij leest niemand ooit de tekst die erop staat.

Details
Roeckl Inazu zwart (ook in wit en zwart/wit)
Verkrijgbaar in maten S t/m 3XL
Adviesprijs: € 45,-

Conclusie
Echt heerlijke handschoenen, iets wat je stiekem ook verwacht van Roeckl. Fijne pasvorm en tijdens het fietsen geeft deze padding een erg goede demping zonder warm aan te voelen. Uittrekken van de handschoenen was nog nooit zo makkelijk met de lusjes. Ondanks de ietwat minder mooie bruine kleur bij de handpalm en het grote labeltje (beide puur esthetisch) zijn deze handschoenen wel een echte aanrader. En wanneer je op het internet even zoekt kun je ze wel goedkoper vinden dan de € 45,- adviesprijs.

roeckl-5 roeckl-4 roeckl-3

Roeckl