Hij gaat alweer een tijdje mee, de Rennkompressor van SKS. Voor ons gevoel is het de Landrover Defender van de fietspompen. Even zoeken op de website van SKS blijkt dat het al bijna 40 jaar geleden is dat de Rennkompressor het levenslicht zag en dat hij sinds 2008 de voor ons bekende oranje kleur heeft.

Wij gebruiken de Rennkompressor al weer zo’n 4 jaar en het werd tijd om onze bevindingen eens op het internet te zetten. Wat direct opvalt bij deze fietspomp is de robuustheid ervan. Stevig en redelijk zwaar. Bij gebruik merk je ook dat het een stevige pomp is. Niets beweegt mee of buigt door (wat jij bij plastic fietspompen wel eens hebt). Het houten handvat zit met een flinke bout vast. Het stalen pompgedeelte is herkenbaar oranje en de 2 voetjes aan de onderkant (die je kan inklappen) zijn van stevig metaal. Wij hebben de versie met het EVA ventielkop. Hiermee kan je zowel Dunlop (ouderwetse fiets), Presta (racefiets) als Schrader (mountainbike) ventielen oppompen. Het enige minpuntje is misschien dat tijdens het losklikken van de hendel van de ventielklep, deze vaak hard los klapt. Vooral je vinger die de klap opvangt vindt dat minder prettig. Dat deze zo strak zit zorgt er ook weer voor dat deze  altijd goed blijft zitten tijdens het pompen. Je kan naast de EVA ventielkop ook kiezen voor Multi-Valve kop, of 2 verschillende druk/klik koppen. De pomp is 65cm hoog.

Vallen en opstaan
Zoals iedereen regelmatig zijn/haar banden op pompt weet, valt een pomp nogal vaak om, valt uit de achterklep van de auto en wordt zelfs van de een naar de andere renner gegooid. De Rennkompressor kan zeker tegen dat soort stootjes. Alles zit na 4 jaar nog zoals het hoort, en het het pompen gaat nog steeds soepel en snel. Het afkijken van de drukmeter gaat prima maar als je het heel precies wil weten moet je even bukken. Een lekker lange slang zorgt ervoor dat je het ventiel niet perse naar beneden moet om erbij te kunnen.

Conclusie
Wil je een robuuste, fijne fietspomp en vind je het niet erg dat hij daardoor een beetje zwaarder is (2,2 kg), dan is de Rennkompressor de pomp die je moet hebben! De prijs is niet heel laag en verschilt nogal per aanbieder, maar als je bij Bol kijkt dan kost hij 51,99 euro.

sks-rennkompressor sks-rennkompressor-eva sks-fietspomp