Dat smaken verschillen weten we natuurlijk. Dat PowerBar lekkere repen had wisten we ook al.

Maar welke PowerBar smaak is nou het lekkerst. We kregen een doos van PowerBar opgestuurd en hadden een pannel klaarzitten om te proeven.

Naast allerlei verschillende producten hebben wij ons in deze smaaktest gericht op de Energize Bar. Even wat feitjes over de bars: Met glucose en fructose die ervoor zorgen dat spieren 55% meer koolhydraten kunnen opnemen. Laag vetgehalte: max 3 gram per reep. Extra natrium om vochtinname te verbeteren. De prijs van de repen €2,25 (adviesprijs)

Smaken: Mango Passion Fruit, Bery Blast, Banana Punch, Cherry Cranberry Twister, Vanilla, Chocolate, Cookies & Cream en Coconut.

Onze bevindingen:

Mango Passion Fruit:
Lekker fris met een echte fruitsmaak. Lekker zoet ook.

Berry Blast:
Ook lekker fris en zoet maar iets meer smaak naar allerlei bessen.

Banana Punch:
Blijft toch wel een favoriet van alle onze testers. Lekker fris maar niet zo zoet als de twee smaken hiervoor waardoor deze erg makkelijk weg eet..

Cherry Cranberry Twister:
Dit is de 4e fruitsmaak. Beetje hetzelfde als de Berry Blast. Als je ze naast elkaar eet proef je het verschil goed. Eet je ze tijdens het sporten een dag na elkaar dan is het lastig het verschil te proeven. Al had een testpersoon het wel goed geraden.

Vanilla: 
Lekker neutraal qua smaak,  wordt snel weeïg als je er teveel happen van neemt. Als je tijdens het klimmen tegen misselijkheid aan zit (oké, dan fiets je al te hard) dan is dit een goede neutrale optie.

Chocolate:
Tja, voor de chocolade liefhebbers, smaakt ie niet genoeg naar lekkere chocolade.  Voor de niet chocolade liefhebbers smaakt deze bar weer teveel naar chocolade

Cookies & Cream:
Een lekkere smaak, maar vult heel erg. De naam geeft een Ben & Jerry’s verwachting, maar die kunnen ze niet waarmaken.

Coconut (met caffeine): 
Met je ogen dicht lijkt het heel erg op een Bounty waar het chocolade al afgegeten is. Het heeft dus wel een erg specifieke smaak van cocos. Dus ben je fan van coccus echt een aanrader. Smaak wordt na het eten van een hele reep wat weeïg. Een halve reep is prima.

Algemeen: We zijn het met ons allen erover eens dat PowerBar wel erg lekkere repen ertussen heeft zitten. Voor elk wat wils zeg maar. Een ding waar we het ook allemaal over eens waren is dat de repen wat te groot zijn om tijdens een fietstocht te eten. Een halve zorgt voor prima energie en voorkomt het opboeren van de betreffende smaak tijdens het vervolg van de tocht. Delen met z’n tweeën is de oplossing zolang er geen halve verpakkingen komen.

Meeste stemmen testpanel:
Banana Punch, direct gevolgd door Vanilla.

Zoals gezegd smaken verschillen, dus eet gewoon wat je lekker vind. Maar misschien helpt het je met je eerste keus.

Met dank aan PowerBar