Er zijn zo veel verschillende sportvoedingsmerken dat je af en toe een merk tegenkomt waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Dat was het geval met Myprotein, en dat terwijl ze toch best groot zijn. Maar dan vooral in de UK. in 2009 waren ze zelfs 21e in de lijst van UK’s snelst groeiende bedrijven. Tijd voor ons om eens te kijken waarom ze zo groeien.

Bij het testen van sportvoeding blijft smaak toch een bepalende graadmeter. Ook al werkt een reepje nog zo goed, als het niet weg te krijgen is, dan koop je het gewoon nooit weer. We kregen diverse producten van Myprotein en die zullen we hieronder stuk voor stuk doornemen. Daarbij letten we er met name op hoe de producten smaken en of ze goed te eten zijn. Het effect van de supplementen is natuurlijk ook belangrijk, maar dat kunnen wij niet meten.

Pure ENER:GY – energiereep
Verpakt in een dunne plastic verpakking, niet van het aluminium-achtige spul wat je wel eens ziet. Het is alleen niet heel makkelijk op de fiets open te krijgen en dat is natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde. De reep zelf smaakt heel goed en is makkelijk weg te krijgen wanneer je op een bankje zit, maar de reep schiet wat te kort voor tijdens het fietsen. Hij is namelijk ietwat korrelig van structuur waardoor hij makkelijk breekt en niet lekker wegslikt tijdens inspanningen. Heb je de reep even vast in je mond dan is de kans groot dat hij afbreekt. Daar gaat je broodnodige energie! De smaak is prima in verhouding. Je proeft het fruit maar niet te veel. De prijs is €  17,25 voor 12 stuks van 60 gram.

ENER:GEL – energiegel
Gels moet je makkelijk mee kunnen nemen, open kunnen maken met één hand en goed weg te werken zijn. De Ener:Gel van MyProtein voldoet aan de deze drie eigenschappen! Ze liggen lekker in de hand, je trekt ze open tussen je tanden en ze gaan heerlijk naar binnen. De gel is net even meer vloeibaar dan de meeste andere gels. Naspoelen met water hoeft niet. Helemaal goed dus! De gel is niet zo heel zoet waardoor het ook lekker “wegdrinkt”. De prijs is € 23,02 voor 24 stuks.

Impact Whey Protein (Choc Smooth)
Whey eiwit is zeer populair in de sportwereld. In de sportschool kan je soms bijna niet meer om de shakers heen, en ook thuis wordt het gebruikt. Het is ook bekend dat de profs na hoge inspanning bijna meteen eiwitten tot zich nemen. Het bevordert ondermeer het herstel van de spieren. Over het algemeen neem je dit tot je via een shake met bijvoorbeeld water. De Impact Whey Protein laat makkelijk mixen, er blijven geen klontjes over of wat dan ook. Ligt natuurlijk ook aan de shakebeker, maar ook aan de whey zelf. Van de vele smaken waaruit je kan kiezen hadden wij de Choc Smooth. Beetje sterke smaak voor een smooth maar wel lekker. En anders die je er wat extra water bij om te verdunnen. We hebben het een paar naar alle tevredenheid gebruikt na een zware ritten en de sportschool. Heel goed te doen! De aardbeiensmaak die we ook hebben getest, is minder sterk waardoor deze onze voorkeur heeft. Daarnaast is er nog keuze genoeg voor andere smaken. De prijs is afhankelijk van de smaak en begint bij € 15,49 voor 1 kg.

Tri Carb (Summer Fruit)
De poeder is bedoelt om vóór, tijdens en na het sporten te gebruiken. Het bevat een hoog gehalte koolhydraten. Wij zouden het typisch vóór het sporten nemen, bijvoorbeeld in de ochtend als je niet zo’n ontbijter bent. Eén scoop bevat 50gr poeder, waarvan 47gr koolhydraten. Dat is ook zo’n beetje het maximale dat je lichaam in een uur kan verwerken, dus je bent meteen klaar, wat betreft koolhydraten althans. Het mixt makkelijk, beetje zoet, maar wel lekker. Het drinkt makkelijk weg. Zoek je dus een manier om makkelijk extra koolhydraten tot je te kunnen nemen, dan kan dit een manier zijn. De prijs is € 11,39 voor 1 kg.

Peanutbutter
Niet iets wat je direct zou verwachten, maar ze hebben ook pindakaas (of zelfs cashewkaas of amandelkaas) in hun assortiment. En die kan je niet kleiner krijgen dan in 1 liter verpakking! Dat is best wel veel pindakaas. We zijn in Nederland natuurlijk wel wat gewend met pindakaas, maar deze is ook niet mis. Hij is wat dunner of smeuïger dan de ‘onze’ (dus een lepel in plaats van een mes is aan te raden), maar hij smaakt goed! Niet te sterk.  Ze verkopen het als natuurlijke bron van gezonde proteïnen en koolhydraten en het bestaat 100% uit pinda’s. Een draaidop zou fijner zijn dan een deksel. De pindakaas ziet er trouwens niet erg lekker uit… maar dat is gezichtsbedrog. 🙂 De prijs is € 6,55 voor 1 liter.

Conclusie
Smaken verschillen natuurlijk maar van al deze producten is de gel een echte aanrader. Vooral doordat de vloeistof zo lekker makkelijk wegslikt tijdens het fietsen. De energiereep was prima maar stak niet boven andere repen uit. Bij de Impact Wey Protein is de aardbei lekker, dus makkelijk op te drinken. Ook de zak laat zich makkelijk sluiten en het terugvinden van de maatlepel gaat prima. Verder was de pindakaas erg goed en makkelijk weg te krijgen, hierdoor zijn we ook benieuwd naar de cashewkaas. De deksel op de pot werkt alleen niet prettig. Myprotein heeft zoveel verschillende smaken van hun producten dat er altijd wel iets lekkers tussen zit. Eigenlijk beviel de energyreep ons niet helemaal voor tijdens het fietsen. De andere producten waren uitstekend waarbij de Gel toch de topper is.

Daarnaast ziet de verpakking er erg clean uit, mooi!

Check http://www.myprotein.com/ voor de producten

myprotein-carbmyprotein-wheymyprotein-shakerener-gelpure-energymyprotein-pindakaaspindakaas2