Voor het seizoen 2024 heeft Rapha vandaag officieel een aantal nieuwe fietsshirts gelanceerd. Een van de drie nieuwe shirts is de Pro Team Aero Jersey. Dit is Rapha’s snelste shirt en logischerwijs het meest aero shirt. Voor de gemiddelde wielrenner zal de aero-waarde van een shirt nou niet bovenaan het lijstje staan. Maar voor de profrenners van EF Pro Cycling kan elke seconde een verschil maken.

Rapha Pro Team Aero Jersey

Ze hebben het shirt dan ook ontwikkeld samen met de renners van EF Pro Cycling. Ook data uit windtunneltests hebben ze meegenomen in het ontwikkelproces. Als je dit shirt vergelijkt met de vorige versie dan bespaar je 4 watt wanneer je 46 km/u fietst. Daarnaast is het shirt licht, ademt het goed en droogt het snel. Prima dus als je ermee moet koersen. Ook is de kraag laag uitgesneden zodat je daar geen irritaties hebt.

En als je naar het shirt kijkt, zie je duidelijk dat het een shirt uit de Pro Team lijn is. Hij heeft een racefit en de mouwen hebben een soort van reliëf. De zogenaamde Clima stof van het shirt geeft iets van compressie. Het shirt heeft drie achterzakjes en eentje met een ritsje wat dan voor de gemiddelde wielrenner weer praktisch is. De adviesprijs van het shirt is € 210,-. Er is een dames en een heren variant van het shirt en ondanks dat de zwarte versie een veilige kleurkeus is, ziet het Silver/Deep Red shirt er wel heel gaaf uit. Deze zal vandaag voor RCC leden alvast te bestellen zijn. Morgen is hij voor iedereen te koop.

Pro Team Long Sleeve Lightweight Jersey

Daarnaast heeft Rapha nog een vernieuwd Pro Team Lightweight shirt met lange mouwen. Ook hier is de kraag laag uitgesneden en ook is er weer een zakje met een ritsje. Hij is minder aero dan het shirt hierboven en dat zie je ook als je naar de stof kijkt. Er is hier ook geen gebruik gemaakt van de reliëf stof. De prijs voor dit shirt is € 150,-.

Rapha Pro Team Training Jersey

Tot slot is er nog een nieuw Pro Team Training shirt. Dit is nog steeds een Pro Team shirt maar hij is een stukje goedkoper dan bovenste twee shirts. Voor € 130,- ben je de nieuwe eigenaar en je hebt hier keuze uit veel verschillende kleuren. En zoals je van Rapha al verwacht ziet ook dit shirt er superstrak en clean uit.

Meer info via Rapha