Onder de naam Tour de Force zagen we afgelopen woensdag voor het eerst de opvallende shirts van de dames en heren van EF Education First. Maar liefst vier weken Tour de France staat er op de planning, want na de Tour van de mannen volgt aansluitend de 8-daagse Tour voor de vrouwen. En dat moet gevierd worden! Na het succes van de samenwerking tussen Rapha en Palace tijdens de Giro van 2020 doen ze het nu weer!

Rapha X Palace change-out kit

De change-out kit, zoals ze het zo mooi noemen zijn voor de dames en heren gelijk. De mannen van EF Education First-Easypost zullen te zien zijn in exact hetzelfde outfit als de dames van EF Education First-Tibco-SVB. Uiteraard wel met ieder hun eigen sponsor uitingen.

We lieten ook al zien hoe de Tour de France Cannondale fietsen van de ploegen eruit gaan zien, en bij deze dus ook de roze shirts en zwarte broeken met opvallend groene poppetjes en het Palace logo. Het gaat bij zowel de dames als de heren om het Pro Team Aero jersey en de Pro Team bibshort, waar ze mee gaan koersen. Zoals ik al zei is het weer erg gewaagd en zijn de eerste reacties erg wisselend, maar wat mij betreft is het wederom geslaagd! Het Pro Team Aero outfit zal binnenkort verkrijgbaar zijn, maar de exacte datum is op het moment van schrijven nog niet bekend. Dat geldt ook voor de prijzen. Wat wel bekend is, is dat het gaat om een limited edition, en zoals we nog weten van het Rapha X Palace eendenshirt uit de Giro van 2020 moet je er dan snel bij zijn!

Accessoires, off-bike items en training jersey

Naast het opvallend roze shirt, komt er ook een wat meer ingetogen Pro Team Training jersey. Deze heeft een vergelijkbaar motief als het reguliere shirt van de ploegen maar dan in grijstinten. Op de schouders wat donkerder en middenop het shirt juist lichter tot wit. De mouwtjes zijn dan wel opvallend groen net als het groen/roze Palace logo dat groot op de achterkant staat afgebeeld. Deze zal je tijdens de Tour niet op TV spotten, want het is een shirt waarmee ze zullen trainen. Wellicht dat je het op een rustdag kan spotten om de schouders van de renners.

In de collectie van fiets items kan je het outfit compleet maken met een koersklak en een paar sokken, en als je all the way wil gaan kan je een Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod frameset aanschaffen. In de categorie off-bike items zullen er verschillende casual kledingstukken worden gedragen door de renners na de etappes. Deze zullen ook nog worden gereleased, maar dat is ook op dit moment nog een verrassing wat dit precies gaat zijn. Wie weet zitten daar de opvallende Crocs wel bij die we op verschillende social media kanalen al voorbij zagen komen. Zo fout, dat het weer gaaf wordt!

via Rapha