Het is geen uitverkoop, maar wel prettiger voor je bankrekening; de nieuwe Core collectie van Rapha. Je moet het alleen niet zien als een instapsetje, al is dat prijstechnisch misschien wel zo ten opzichte van hun bestaande collecties. De kleding van de Britten zoals we het kennen is vrij uitgesproken. Dat heeft soms betrekking op het ontwerp, maar ook op de eigenschappen en materialen. Bij de Core collectie willen ze daar in feite vanaf stappen, zonder aan kwaliteit in te boeten, ‘Basic’ noemen ze het dan ook. Daarmee willen ze een toegankelijke kledingset aanbieding voor elk type renner, zoals ze zelf zeggen. Als introductie voor mensen die nog niet bekend zijn met het merk, en als ‘alledaagse’ kleding voor mensen die wél al kleding van ze gebruiken.

De items in de Core collectie zijn vooral wat eenvoudiger. Dat zie je al aan de kleuren, maar zit hem dus met name in de gebruikte materialen. Zo worden er in hun Pro Jersey bijvoorbeeld 5 verschillende stoffen gebruikt, terwijl de Core Jersey slechts 2 stoffen gebruikt. De Core bib bestaat uit 2 panelen, terwijl hun andere broeken uit 3 of 4 verschillende panelen zijn gemaakt. Op die manier kunnen ze de prijs lager houden. Maar de kwaliteit blijft belangrijk voor ze. Zo hebben de broeken dezelfde zeem als de broeken in hun Classics collectie en die zijn erg comfortabel. Later in het jaar zal de collectie aangevuld worden met andere items.

Rapha Core Jersey
100% polyester (randen 16% elastaan)
zwart, lichtblauw, high-viz roze, navy
EUR 100

Rapha Core Bib
82% polyester, 18% elastaan
zwart/zwart en wit/zwart
EUR 125

Rapha Core Women’s Jersey
100% polyester (randen 16% elastaan)
zwart, high-viz roze, navy
EUR 100

Rapha Core Women’s Shorts
82% polyester, 18% elastaan
zwart
EUR 95

Te koop in de Rapha Cycle Club in Amsterdam of online op rapha.cc

Rapha-Core-1 Rapha-Core-2  Rapha-Core-6 Rapha-Core-7 Rapha-Core-8 Rapha-Core-9-bib Rapha-Core-10-bib Rapha-Core-18-womens-jersey Rapha-Core-16-womens-jersey Rapha-Core-13-womens-shorts Rapha-Core-12-womens-shorts

Tags: